Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «Ja està tot en ordre, definitivament, per poder construir al sector de La Bòbila»

Aquest sector arrossegava, des de feia anys, una sèrie d'errors tècnics perquè els plànols no coincidien jurídicament amb la realitat física del terreny i això havia aturat la concessió de llicències a la zona nord

Per Berta Ruiz

Barri de la Bòbila
Barri de la Bòbila | Berta Ruiz

El plenari municipal del passat 26 d'octubre va aprovar, finalment, el text refós de la modificació puntual número 28 del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) en l'àmbit de La Bòbila. Aquest sector arrossegava, des de feia bastants anys, errors en el projecte de reparcel·lació i amb aquesta darrera aprovació definitiva s'ha pogut desencallar. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –Enric Daza– a revistacambrils.cat, "hi havia uns errors en els què els plànols no coincidien jurídicament amb la realitat física del terreny. Aquest era l'últim pas que ens quedava per aprovar-ho definitivament. Va estar aturat durant molt de temps perquè les finques contemplades no podien assolir el sostre edificat segons el projecte de reparcel·lació. Aquesta modificació que s'ha fet ha estat en la línia de modificar i ajustar les profunditats quant a l'edificació. Segons el pla d'urbanització previst en el seu moment hi havia una sèrie d'errors que no ho permetien".

Tot plegat, un seguit de tramitacions tècniques urbanístiques que, finalment, s'han pogut resoldre. Gràcies a aquesta modificació definitiva del POUM, segons ha dit Daza, "ens permetrà poder concedir les llicències enfocades per a primera residència i això afecta directament els cambrilencs perquè és una zona purament residencial. Per tant donem resposta a la demana interna que hi pugui haver en aquest sector de la Bòbila". Aquests "errors" urbanístics afectaven principalment la zona nord del sector, segons ha apuntat Daza, en la què encara no hi havia cap edificació. De fet, tal com ha dit el regidor d'Urbanisme "fins que no estigués solucionat no es podien donar llicències d'obres per aquesta incongruència jurídica. Ara, els interessats ja podran edificar el que tenien previst". 

Tres solars per a habitatges protegits

Per altra banda, segons ha apuntat Daza, "a l'hora d'aprovar-ho definitivament quedava pendent que des de la comissió Territorial d'Urbanisme se'ns demanava un text refós que és el que va passar pel ple del 26 d'octubre. Ara ja està tot en ordre, definitivament, per a qui vulgui construir en aquest sector. Ja estem en disposició de poder donar les llicències. A més, dins de totes aquestes parcel·les cal recordar que hi ha tres solars destinats a habitatge protegit". Unes promocions que s'han impulsar a nivell particular. Es calcula que es podrien construir al voltant d'un centenar d'habitatges protegits entre les tres parcel·les. 

Comenta aquest article