Informació general

Comerç

Tarragona és la demarcació que presenta una major davallada d'entrades de clients a botigues des del tancament de bars i restaurants

Per Redacció

Aspecte dels carrers al voltant de l'església de Sant Pere, la setmana passada
Aspecte dels carrers al voltant de l'església de Sant Pere, la setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

Tarragona és la demarcació catalana que presenta la davallada més alta d’entrades de clients a botigues des del tancament de bars i restaurants, segons "l'Informe de Trànsit de vianants a carrers comercials en la segona onada Covid-19", realitzat per TC Group Solutions. El tancament de bars i restaurants i les noves mesures restrictives imposades a Catalunya arrel del segon rebrot de la pandèmia, han causat un descens de vianants generalitzat als principals carrers de les províncies catalanes. Analitzant el tràfic evolutiu s’observa com el tràfic havia anat augmentant a Catalunya setmana a setmana entre un 16% i un 17% respecte a la segona setmana de setembre. A partir de la segona setmana d’octubre, amb el tancament de bars i restaurants, s’observa una disminució del tràfic de vianants als carrers comercials de 16 punts percentuals.

Atenent a l’anàlisi de les entrades de persones als comerços a partir del tancament de bars i restaurants, s’observa una pèrdua de la recuperació generalitzada a tota Catalunya seguint la mateixa tendència que el tràfic de vianants als carrers. Les botigues que a l’octubre havien recuperat fins a un 10% de clientela respecte de la segona setmana de setembre veuen perduda aquesta recuperació i fins i tot arriben a nivells de -24% respecte a la segona setmana de setembre. Per províncies, Tarragona és la demarcació que presenta una davallada d’entrades de clients més alta, amb una caiguda de 39 punts percentuals respecte del seu punt més alt de recuperació, seguida de Lleida (-34 punts percentuals), Barcelona (-31 punts percentuals) i Girona (-26 punts percentuals).

Comenta aquest article