Informació general

Tradició

Tots Sants atípic amb visites al cementiri adaptades a la pandèmia

Cap aglomeració de gent al cementiri parroquial en una diada de Tots Sants, ahir, marcada per les mesures anti-covid i per la recent col·locació d'una imatge de la Puríssima al bell mig del recinte

Per Lluís Rovira i Barenys

La nova imatge de la Puríssima que s'ha instal·lat aquesta setmana al cementiri
La nova imatge de la Puríssima que s'ha instal·lat aquesta setmana al cementiri | Lluís Rovira i Barenys

El cementiri parroquial ha estat un dels focus d'atenció ciutadana, aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat de Tots Sants. Però ho ha estat de forma diferents a l'habitual i no tant per les mesures de seguretat aplicades al recinte sinó pel fet que la gent s'ha repartit la visita al cementiri en els dies anteriors. Ahir, diada de Tots Sants a mig matí, el cementiri presentava un aspecte inusual si ho comparem a anys anteriors, amb poca gent i cap aglomeració.

Mesures de seguretat

Fruit de l'acord arribat entre la Fundació Pia Autònoma i l'Ajuntament, la visita al cementiri parroquial, aquest darrer cap de setmana, ha estat marcada per les mesures anti-covid. L'entrada al recinte es feia per la porta principal mentre que la sortida estava senyalitzada per la porta que hi ha al costat del despatx de l'enterramorts. També es van col·locar dispensadors de gel hidroalcohòlic a l'entrada i a la sortida. D'altra banda, es van anul·lar les fonts i els bancs que es troben distribuïts pel recinte. A més, la Fundació Pia Autònoma, a instàncies de l'Ajuntament, va contractar un servei de seguretat privada que es va col·locar a l'entrada del cementiri i també a la zona dels nínxols. Des de l'entrada un dels vigilants comptava l'afluència de gent al recinte ja que hi havia un aforament limitat que en cap cas es va sobrepassar.

Imatge de la Puríssima al cementiri

Aquesta darrera setmana s'ha instal·lat al cementiri una imatge de la Verge Puríssima. La imatge, confeccionada en un taller d'Olot, s'ha col·locat al passadís d'entrada i en un espai central del recinte. La verge fa 1'40m d'alçada i està col·locada damunt un pedestal d'1,20 m. Avui, dia dels Difunts, es farà la benedicció d'aquesta imatge poc abans de la pregària als difunts que se celebrarà aquesta tarda a les 16,30h. La pregària es farà al voltant de la imatge de la verge.

Zona dels nínxols al cementiri parroquial, ahir a mig matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

El tren i el cementiri
Aquest ha estat el primer any que a la diada de Tots Sants s'ha pogut veure el pas dels trens pel viaducte que passa a tocar del cementiri. Recordem que el nou traçat ferroviari està actiu des de meitats d'aquest darrer mes de gener. Molta gent va quedar sorpresa d'aquesta circumstància davant aquesta imatge inèdita d'un Tots Sants amb trens.

Comenta aquest article