Informació general

Covid-19

Primer dia de confinament municipal amb l'ull posat en un possible confinament total

El confinament municipal que s'estrena avui planteja interrogants pel que fa a les compres a les superfícies d'alimentació de poblacions veïnes i les visites a cementiris de la mateixa comarca

Per Lluís Rovira i Barenys

Carrer de Consolat de Mar, aquest matí
Carrer de Consolat de Mar, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

Les noves restriccions per fer front a la covid-19 s'han iniciat avui, en un dia d'ambient agradable, des del punt de vista meteorològic, però revestit de la gravetat que ens marca la pandèmia i ens condiciona el dia a dia. D'entrada sembla que no hagi canviat res respecte als dies anteriors, amb els bars, restaurants i centres d'estètica tancats i amb la resta de comerços oberts. Però aquest matí el secretari de Salut de la Generalitat ha manifestat que les restriccions s'allargaran "el que faci falta" i si la cosa no millora "s'instarà l'estat a plantejar el confinament domiciliari". El mateix secretari de Salut reconeix una desacceleració de casos però que encara no tenen impacte en la xarxa assistencial i afirma que l'objectiu immediat és baixar dels 5.500 casos diaris a uns 1.800.

Les grans superfícies de Vinyols i els cementiris del Baix Camp

I mentrestant, el confinament de cap de setmana a nivell municipal, que s'instaura a partir d'avui durant els caps de setmana, plateja situacions força curioses, tal com passa cada vegada que es posa en marxa una nova normativa. En el cas de Cambrils, es dóna la particularitat que fins a quatre grans superfícies d'alimentació es troben al terme municipal veí de Vinyols i els Arcs, a tocar de Cambrils. Molta gent aprofita el cap de setmana per fer la compra setmanal en alguna d'aquestes grans superfícies. Se suposa que no ho hauria de poder fer pel fet de passar del límit territorial per pocs metres?

Una altra casuística que es dóna aquest cap de setmana és el de la celebració de Tots Sants, diada en la que molta gent aprofita per anar a fer la visita al cementiri. En aquest cas la consellera de Presidència va precisar que es permetia anar a cementiris de la mateixa comarca. Aquí ens trobaríem el cas paradoxal que un cambrilenc no podria anar al cementiri de Salou, per exemple, ja que tot i ser una població veïna pertany a una altra comarca mentre que podria anar al cementiri de Prades, per posar un altre exemple, que tot i trobar-se a una hora de recorregut per carretera, pertany a la mateixa comarca.

Comenta aquest article