Cultura

Música

La 12a Mostra de Jazz i Blues oferirà un cartell amb tres concerts de primer nivell

Manel Fortià Trio feat. Marco Mezquida, Carlos Bianchini Trio i Rita Payès & Joan Fort Quartet conformen la programació

Per Redacció

Cartell de la programació de concerts
Cartell de la programació de concerts | Cedida

La 12a Mostra de Jazz i Blues de Cambrils ha presentat un cartell amb tres actuacions d’artistes catalans de primer nivell que es portaran a terme durant la segona quinzena de novembre i primera setmana de desembre. El programa està format per Manel Fortià Trio feat. Raphael Pannier, Carlos Bianchini Trio i Rita Payès & Joan Fort Quartet.

Després d’haver hagut d’anul·lar la programació prevista inicialment, Cambrils la Mar de Jazz, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona, ha decidit mantenir aquests tres concerts pel seu compromís amb el sector de la música en directe.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Cinta Ballesté, ha destacat l’aposta de Cambrils per continuar programant cultura, amb totes les mesures de seguretat, i ha afirmat que l’Ajuntament està fent un gran esforç per adaptar els formats i seguir donant suport al sector cultural. Per la seva banda, el president de l’entitat, Xavier Bernadó, ha explicat que els músics de jazz són un dels col·lectius més afectats, ja que els clubs de jazz de Barcelona i de la resta de ciutats del país estan tancats.

La crisi provocada per la Covid19 va afectar plenament la programació prevista per la 12a edició de la Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, provocant la suspensió del tradicional Jazz al Parc, que s’havia de celebrar a començament de mes al Parc del Pescador, i també d’alguns dels concerts en locals nocturns, davant del tancament obligat dels locals per les restriccions i la impossibilitat de tocar a Cambrils d’alguns artistes internacionals que ja estaven confirmats.

La programació

El cicle començarà el diumenge 22 de novembre a les 19.30h, a la Cripta de l’Ermita amb l’actuació de Manel Fortià Trio feat. Raphael Pannier, una formació liderada pel contrabaixista català Manel Fortià que torna al festival després d’uns anys a Nova York.

La programació continuarà el diumenge 29 de novembre a les 19.30h amb el grup Carlos Bianchini Trio, que es troba realitzant una gira per tot l’Estat presentant l’espectacle NonSoloPiano.

Tancarà la Mostra la formació Rita Payés & Joan Fort Quartet, un jove quartet liderat per aquesta parella de músics, la trombonista i cantant Rita Payès –apadrinada per Joan Chamorro- i el guitarrista tarragoní Joan Fort, que s’acompanyaran del contrabaixista Horacio Fumero, el músic que va acompanyar a Tete Montoliu durant molts anys i a bona part dels grans del jazz de tot l’Estat.

Mesures sanitàries i entrades

Tots els concerts del cicle tenen un preu de 10 euros d’entrada. Les entrades s’han d’adquirir de forma anticipada a la plataforma www.entradium.com i l’aforament dels dos locals s’ha reduït en un 50% amb seients pre-assignats i mantenint el distanciament, l’obligatorietat del gel i de la mascareta durant tot el concert.

Per a més informació podeu contactar amb Cambrils la Mar de Jazz a través del correu electrònic jazzcambrils@gmail.com i el telèfon 617811729.

L’Apunt

Els artistes

MANEL FORTIÀ TRIO FEAT. RAPHAEL PANNIER

Diumenge 22 de novembre, 19.30h

Cripta de l’Ermita.

Entrades anticipades a 10 euros a:

https://entradium.com/events/manel-fortia-trio-feat

Manel Fortià és un contrabaixista català que resideix entre Barcelona i Nova York amb una llarga carrera com a intèrpret i improvisador en el jazz i la música moderna. En aquesta ocasió ens presenta un trio de categoria i prestigi internacional amb un dels joves valors amb més projecció de l’escena europea, el bateria Raphael Pannier, que viu entre París i Nova York.

Manel Fortià, contrabaix i composicions

Raphael Pannier, bateria

CARLOS BIANCHINI TRIO

Diumenge 29 de novembre, 19.30h

Cripta de l’Ermita.

Entrades anticipades a 10 euros a:

https://entradium.com/events/carlos-bianchini-presenta-nonsolopian

NonSoloPiano marca el debut del nou projecte de Carlos Bianchini trio, formació musical liderada pel ja conegut pianista i compositor barceloní. Ara explora un nou llenguatge musical, aquesta vegada amb una formació pròpia i genuïna de el món del jazz, incorporant elements de la música contemporània i l'electroacústica. 

Carlos Bianchini. Piano

Pinyu Martí. Bateria

Fèlix Serra. Baix

RITA PAYÉS & JOAN FORT QUARTET

Dissabte 5 de desembre, 20.00h

Teatre del Casal parroquial de l'església de Sant Pere.

Entrades anticipades a 10 euros a:

https://entradium.com/events/rita-payes-joan-fort-quartet

La Rita Payés i en Joan Fort es coneixen a Barcelona l’estiu del 2015, ciutat on els dos resideixen actualment. A mesura que es coneixen i comencen a tocar junts, decideixen formar un duo on deixen ben clara la seva passió en comú pels estàndards de jazz. Per aquesta ocasió, i de manera excepcional, decideixen ampliar la formació a quartet amb el mestre i mentor Horacio Fumero al contrabaix i l'Andreu Pitarch a la bateria.  Així doncs, el quartet de la Rita Payés i en Joan Fort ens conviden a un viatge sonor pel repertori del món jazzístic, incloent-hi sempre pinzellades d'altres músiques del món.

Rita Payés - trombó i veu

Joan Fort - guitarra

Horacio Fumero - contrabaix

Andreu Pitarch - bateria 

Comenta aquest article