Informació general

Emergències

L'Ajuntament renova la seva adhesió a la Xarxa de Radiocomunicacions i Emergències de Seguretat de Catalunya (Rescat)

Per Berta Ruiz

Rescat de persones atrapades per l'aiguat sota el pont de la via fèrria, l'octubre de l'any passat
Rescat de persones atrapades per l'aiguat sota el pont de la via fèrria, l'octubre de l'any passat | Cedida

El plenari va aprovar –per unanimitat–, aquest passat dilluns, el conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils per a l’adhesió a la Xarxa de Radiocomunicacions i Emergències de Seguretat de Catalunya (Rescat). Rescat és la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya. Aquesta xarxa, robusta i fiable, està especialment dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya. La xarxa Rescat està gestionada per l'Oficina Rescat.

El regidor de Protecció Ciutadana –Lluís Abella– va explicar que "aquesta xarxa públic i oficial es va iniciar l'any 2009 i el que fem és adequar-la i renovar-la". Segons va dir Abella, "estem parlant d'un conveni a cost zero entre l'Ajuntament –a través de la Policia Local– amb la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya que ens permet treballar en una xarxa digital totalment blindada en temes de seguretat i fiabilitat. En casos d'emergències ens permet estar connectats directament amb d'altres cossos d'emergències. En formen part d'altres cossos com les policies locals, els Bombers, els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i el SEM". 

Suport de tots els grups del plenari

El regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va argumentar el seu vot favorable dient que, "en l'actualitat és de vital importància, imprescindible i necessari. En les ocasions excepcionals, la xarxa Rescat és important en temes de coordinació entre tots els cossos de seguretat i d'emergència siguin policia, Mossos, Bombers o el SEM. Treballar en xarxa és garantia d'èxit en tots els sentits com ha quedat demostrat en fets com els temporals, les riuades o els atemptats terroristes". La resta de grups de l'oposició –PP, PSC i Cs– també van votar a favor. 

Comenta aquest article