Societat

Distincions

Albert Puig, Cristí Savall, Antoni Domènec, Neus Bosquet, Joan Pastó, els germans de la Salle i la sanitat territorial, Mencions Honorífiques 2020

Per Redacció

Albert Puig, en una xerrada tècnica impartida a Cambrils, el gener de l'any passat
Albert Puig, en una xerrada tècnica impartida a Cambrils, el gener de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

A part de la Medalla d'Honor a Josep M. Panicello, l'Ajuntament ha concedit set Mencions Honorífiques que han estat pels Germans de les Escoles Cristianes La Salle per la seva tasca en l’educació, i la seva contribució i difusió de la cultura i el desenvolupament de la tradicions locals en el seu 120è aniversari de l'arribada a Cambrils; el sector sanitari i els centres de referència a Cambrils (l’Hospital Lleuger Doctor Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona) per l'esforç, la dedicació, la implicació, la professionalitat, la humanitat i el compromís en la lluita contra la pandèmia; Albert Puig, per la seva trajectòria en l’àmbit esportiu com entrenador de futbol i docent arreu del món; el germà Cristí Savall Berenguer i al pare Antoni Domènech Font per la tasca social i educativa i el seu compromís amb la ciutadania de països amb problemes socials i econòmics, entre d’altres, representant al col·lectiu de missioners de Cambrils que estan realitzant la seva tasca arreu del món.

També es van concedir dues Mencions Honorífiques a títol pòstum a Neus Bosquet Pujol, pel seu compromís amb la ciutat i la seva trajectòria en el món educatiu, el voluntariat i els serveis socials, i a Joan Pastó Planas per la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l’entitat, pel treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils.

Les Mencions Honorífiques 

Germans de les Escoles Cristianes de La Salle. La candidatura a l’atorgament d’una Distinció Honorífica Municipal va ser presentada per l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle de Cambrils amb motiu del 120è aniversari de l'arribada dels germans de la Salle a Cambrils. Es destaca la seva tasca en l’educació, i la contribució en la difusió de la cultura i el desenvolupament de la tradicions locals. 

Sector sanitari i centres de referència a Cambrils: l’Hospital Lleuger Dr. Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. És un reconeixement per la capacitat d’oferir una atenció sanitària de gran qualitat malgrat tots els condicionants, per salvar la vida de tantes persones i per tenir cura de les que no han pogut superar el virus; per ser un exemple de responsabilitat professional, vocació de servei, rigor i implicació en la lluita contra la Covid-19. Al mateix temps, la menció és un reconeixement a tot el personal no sanitari com el personal de neteja, de cuina, de serveis generals, el personal directiu i altres persones cuidadores, que també fan una tasca primordial i imprescindible per aturar la pandèmia i superar el repte més gran que ha afrontat mai el sistema sanitari del nostre país. La proposta va ser acordada per Junta de Portaveus el passat setembre i proposada també per l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle de Cambrils.

Albert Puig OrtonedaLa candidatura a l’atorgament d’una Distinció Honorífica Municipal va ser presentada pel grup municipal de Junts per Cambrils amb el suport del govern municipal. 

Albert Puig és entrenador Nacional de Fútbol UEFA PRO i actualment entrena l’Albirex Niigata de la J2 League. Ha estat trenta anys en el futbol de formació en diferents clubs de Catalunya, entre els quals destaca l’Acadèmia del Futbol Club Barcelona, La Masia. Ha rebut nombrosos premis, com el Premi Nacional de l’Esport d’Espanya 2007 i ha entrenat també a països com Estats Units o  Angola. Ha descobert i entrenat jugadors de la talla de Sergi Roberto, Thiago Alcantara, Marc Bartra, Adama Traoré, Carles Aleñà i Ricki Puig. És assessor de projectes internacionals de futbol de formació; conferenciant internacional i promotor de seminaris sobre metodologia en futbol base. És autor del llibre “La fuerza de un sueño” amb entrevistes a esportistes com Messi, Xavi, Iniesta, Henry o Carles Puyol, i entrenadors com Pep Guardiola, Tito Vilanova i Luis Enrique. Aquest llibre sobre el futbol base i el camí que porta els esportistes a l’èxit ha estat traduït a quatre idiomes (castellà, català, japonès i polonès). 

Germà Cristí Savall Berenguer i pare Antoni Domènec Font "Met": La candidatura a l’atorgament de la Distinció Honorífica Municipal va ser presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cambrils amb el suport del govern municipal. 

Germà Cristí Savall Berenguer és un missioner cambrilenc, de la Comunitat de Taizé, que realitza la seves tasques a Dakar (Senegal) des de fa 25 anys. La Comunitat fa una important tasca amb una població amb escassos recursos per fer front a les malalties, la insalubritat o la inseguretat. Una de les prioritats és l’atenció als nens i joves. La Comunitat està involucrada en la creació d'escoles populars a les zones perifèriques i imparteix un seguit d’activitats orientades a la població infantil i juvenil. A més, des dels seus centres formen a joves i a dones i en els tallers elaboren diversos productes que posteriorment comercialitzen a les fires de Dakar. Alhora, l’organització està implicada en projectes d'atenció a refugiats o captaires procedents d'altres territoris. 

El pare Antoni Domènech Font "Met" és un missioner cambrilenc teatí que realitza la seves tasques a Cali (Colòmbia), una zona molt pobra i precària i amb molts problemes socials (famílies desplaçades per les guerrilles de les zones rurals, bandes, violència i drogues). Entre els projectes socials que s’impulsen, destaquen els menjadors socials, on atenen a més de 500 persones per dia, i el suport en l’educació d’infants i joves, gestionant un col·legi on la major part dels alumnes són de famílies desestructurades. Abans de marxar de Cambrils, el pare Domènech va estar molt implicat en activitats i entitats socials i cíviques del municipi.

Neus Bosquet Pujol: La proposta va ser acordada per Junta de Portaveus el passat mes de setembre i proposada també per la Fundació “El Sueño de la Campana”. Neus Bosquet va ser una dona rellevant i compromesa amb el món educatiu de Cambrils. Durant la seva vida professional va destacar com a regidora d’Ensenyament i Serveis Socials a l’Ajuntament de Cambrils, en diferents etapes. També ho va fer de manera intensa i compromesa dins el món pedagògic de la ciutat: mestra al col·legi Joan Ardèvol, mestra i directora del col·legi Marinada i professora de secundària i directora del l’INS Ramon Berenguer IV. Ha deixat un gran llegat en professors, personal no docent i alumnes, en els diferents centres on es va implicar vocacionalment, sempre amb sensibilitat, empatia, innovació i dedicació professional i humana.

També va ser una persona implicada a nivell de voluntariat en diferents serveis socials i col·lectius cambrilencs. Va estar molt vinculada a diverses associacions de Cambrils: Dones Amunt, Amics de la Gent Gran i Residència Baix Camp, entre altres. En aquest àmbit va destacar per la seva actitud alegre, positiva i constant, centrada en l’ajut desinteressat, la sensibilitat vers l’essència de les persones, l’estima, la cura i el compromís emocional vers els més fràgils.

A més, en l’àmbit de la cooperació internacional, va col·laborar amb la Fundació “El sueño de la campana” que treballa pel desenvolupament sostenible a Nicaragua. Tant en els seus viatges a Nicaragua com des de Cambrils en la distància, va aportar la teva característica professionalitat i qualitat humana als projectes socioeducatius que l’entitat du a terme en aquell país. 

Joan Pastó PlanasLa candidatura a l’atorgament d’una Distinció Honorífica Municipal va ser acordada per Junta de Portaveus el passat setembre i tractada en la Comissió d’Honors i Distincions. És un reconeixement a la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l’entitat, pel seu treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils. 

Comenta aquest article