Camp, Reus

Circ

L'Ajuntament de Reus suspèn el Trapezi

L'evolució de la covid-19 impedeix les actuacions de la Fira del Circ de Catalunya, que havia de començar divendres

Per ACN

Roda de premsa d'ahir a l'Ajuntament de Reus
Roda de premsa d'ahir a l'Ajuntament de Reus | Cedida

L'Ajuntament de Reus ha informat que suspèn totes les actuacions del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya a causa de l'evolució de la covid-19. El certamen s'havia de celebrar entre el 23 i el 25 d'octubre i tenia previstos una quarantena d'espectacles d'unes vint companyies. "És una decisió dolorosa i desagradable", ha afirmat el regidor de Cultura reusenc, Daniel Recasens. El responsable municipal de Salut, Òscar Subirats, ha indicat que amb el festival "es generaven uns fluxos de gent que en la situació que es troba Reus, tenia sentit ser proactius" i suspendre la programació. El Trapezi s'havia de fer al maig, però per la pandèmia es va dividir en tres moments. El darrer eren les funcions i és l'únic que no s'haurà pogut fer. 

Recasens ha assegurat que la decisió s'ha pres "fa molt poques hores" i que en la reunió de divendres passat del comitè d'emergències municipal es va decidir mantenir-lo. "A partir del darrer cap de setmana el risc de rebrot ha anat enfilant-se, i la previsió pels propers dies és la mateixa, sinó molt pitjor", ha lamentat. 

Tot i la suspensió del Trapezi, Recasens ha volgut remarcar que el consistori continua apostant per la cultura i que la decisió "no és extrapolable a res". "Continuem pensant que la cultura és segura, i per això prenem aquesta decisió. Estem convençuts que espectacle a espectacle podíem assegurar el Trapezi, però el paquet és molt gran", ha dit en referència al total de funcions previstes. Amb tot, ha garantit el retorn dels diners de totes les entrades venudes. "Teníem una molt bona entrada garantida", ha afegit, i ha emplaçat els seguidors de la fira a la propera edició, la 25a, que "serà molt especial". "Veurem com i quan la farem, però la treballarem", ha insistit.

El director artístic del certamen, Leandro Mendoza, ha manifestat que dividir el Trapezi en tres moments "va ser una bona decisió". "Hem de trobar noves fórmules, estem fent un camí nou per una situació nova", ha indicat en referència al futur. 

Per la seva banda, Subirats ha comentat que la decisió no s'ha pres "per prudència ni per por". "Ha estat el resultat de l'anàlisi de les dades actuals i per les consultes que hem fet a nivell d'autoritats sanitàries", ha emfatitzat. "Hem de conviure amb el virus, però per conviure-hi no podem fer vida normal", ha constatat.

Comenta aquest article