Informació general

Concentració

Restauradors en peu de guerra

Més d’un centenar de persones, la majoria relacionades amb el gremi de la restauració i d’unes quantes amb els centres d’estètica, s’han manifestat aquest migdia per diferents indrets del port i per la vila

Per Lluís Rovira i Barenys

Els manifestants han tallat el vial del port en un moment de la concentració d'avui
Els manifestants han tallat el vial del port en un moment de la concentració d'avui | Lluís Rovira i Barenys

Més d’un centenar de persones, la majoria relacionades amb el gremi de la restauració i d’unes quantes amb els centres d’estètica i del comerç en general, s’han concentrat aquest migdia al port per mostrar el seu refús a la situació que està patint el sector, amb els establiments tancats des de fa sis dies i amb la decisió presa que al menys estaran tancats fins el proper 30 d'octubre. La concentració s’havia convocat a través de les xarxes socials i en un primer moment, els restauradors s’han col·locat al costat de les estàtues del Pla de les Serenes, al Port, mostrant els seus cartells de cara a la carretera. En els cartells hi havia missatges com “Nuestras cocinas no fabrican Covid”, “Cerrar restauración no és la solución”, Nos arruinais con tus decisiones”, "Ertes precarios, ruina al empresario" i fins i tot un cartell de “Se vende restaurante, razón: Gobierno”.

Tall de carretera i manifestació fins la vila

Els concentrats, alguns d’ells amb la vestimenta de cuiners, repicaven cassoles i cridaven consignes. Però passat un quart d’hora, els manifestants s’han decidit a tallar la circulació al vial del port. Poc després han fet acte els primers efectius policials, tant de Mossos com de la Policia Local, que, després d’una conversa amb els manifestants, s’han avingut a custodiar-los fins la plaça de l’Ajuntament per tal de seguir amb la protesta. Però quan han arribat a l’alçada de l’Ajuntament, els manifestants han decidit seguir cap amunt i han tallat durant uns instants la rotonda de davant del pavelló. Poc després s’han desplaçat fins el pont de l’antiga N-340 i allí hi han tallat el trànsit una estona. I des d’aquest lloc han seguit fins la rotonda de l’antic Lidl, recorrent un tram de l’antiga N-340. En aquest darrer tram de recorregut hi han fet cap més efectius policials. En aquesta darrera rotonda és on hi ha hagut unes paraules més expressives entre el comandament dels Mossos i els manifestants i després d’una negociació i amb algun manifestant assegut a terra amb la intenció de no marxar, la situació s’ha reconduït i els manifestants han donat per acabada la concentració.

Aquest proper dissabte hi ha convocada una nova acció de protesta dels restauradors, a les 13h al port.

Comenta aquest article