Informació general

Sanitat

El Govern aprova crear un nou programa de salut pública per incorporar 500 persones als equips de rastreig de covid-19

Els treballadors comptaran amb personal tècnic sanitàri de referència que els ajudarà a desenvolupar la seva tasca

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'hospital Joan XXIII de Tarragona | Cedida

El Govern ha aprovat la creació d'un nou programa de salut pública que preveu la incorporació de fins a 500 persones més als equips de rastreig de covid-19 a Catalunya. La part més important d'aquests professionals tindran un perfil administratiu i assumiran la realització de les enquestes de casos i la recollida de contactes de persones amb coronavirus. A més, comptaran amb personal tècnic sanitari de referència que els orientarà davant dels dubtes i els proporcionarà pautes d'actuació en el desenvolupament de la seva tasca. 

En una primera fase de la implementació del programa, ja s'incorporaran 376 enquestadors i 40 referents, que es podria ampliar fins la xifra màxima en funció de l'evolució de la pandèmia. Aquests efectius se sumaran als prop de 2.300 rastrejadors del sistema públic de salut de Catalunya per traçar els nous contagis i identificar-ne els contactes estrets. 

Aquest programa, adscrit a la secretaria de Salut Pública, té una durada de dos anys, però és prorrogable en un màxim de tres. Es finançarà amb els Fons Covid-19 generats a la secció pressupostària corresponent al Fons de contingència i entrarà en vigor el dia de la publicació de l’Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Comenta aquest article