Informació general

Covid-19

Ambient de semi-confinament en el primer cap de setmana amb bars i restaurants tancats

La imatge dels carrers del Port de Cambrils, aquest darrer cap de setmana, feia recordar els dies viscuts a l'inici de la desescalada, ara fa uns quants mesos

Per Lluís Rovira i Barenys

Façana del Port, ahir, cap a quarts de 9 del vespre
Façana del Port, ahir, cap a quarts de 9 del vespre | Lluís Rovira i Barenys

Aquest ha estat el primer cap de setmana amb els bars i restaurants tancats des del passat mes de maig quan es va permetre la seva progressiva obertura dins del procès de desescalada que venia marcat per l'estat d'alarma. L'evolució de la pandèmia del coronavirus, amb els registres d'expansió enfilant-se de manera alarmant, van fer que la Generalitat determinés el tancament de bars i restaurants, així com els centres d'estètica.

El primer dia de la fase 1 de la desescalada, el dilluns 11 de maig, va ser quan alguns establiments van poder obrir portes només per poder fer el servei a les terrasses i amb el 50% de l'aforament. Molts restaurants, sobretot, van continuar tancats i alguns van anar obrint els primers caps de setmana. D'altres van esperar l'entrada a la fase 2, cap a finals del mes de maig, quan ja es va permetre l'obertura de l'interior dels establiments als clients. Es completava així un període d'entre dos mesos i dos mesos i mig segons els casos, que havien inclòs la temporada de la Setmana Santa i algun altre pont entremig, afectats per aquest tancament.

Sensació de semi-confinament en un cap de setmana de temps esplèndid

El cert és que en un cap de setmana amb un temps esplèndid com el que acabem de passar, la imatge dels carrers del Port de Cambrils feia recordar els dies viscuts a l'inici de la desescalada, ara fa uns quants mesos. La façana del Port està atapeïda d'establiments d'hostaleria i el seu tancament deixava un buit gairebé absolut només trencat per la gent que passejava pel passeig. Molt poca gent, molts pocs vehicles circulant i una sensació de desassossec entre els veïns, resignats a aguantar un altre embat del coronavirus en aquesta segona onada que coincideix amb la tardor. Una segona onada que ja ens temíem a l'inici d'aquest estiu i que ja la tenim aquí.

Façana del port gairebé deserta, ahir diumenge a les 17h / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article