Informació general

Gent gran

El Casal Municipal de la Gent Gran inicia el curs d'activitats i tallers amb una important davallada de les inscripcions

Aquest descens en el nombre d'inscripcions ha estat propiciat tant per les limitacions d'aforament com per la precaució i reticença d'alguns usuaris a participar en activitats grupals donada la situació actual

Per Berta Ruiz

Edifici del Casal Municipal de la Gent Gran, al passeig de La Salle
Edifici del Casal Municipal de la Gent Gran, al passeig de La Salle | Berta Ruiz

Aquest mes d'octubre –concretament des del dilluns dia 5– es van reprendre les activitats i els tallers que s'ofereixen als usuaris del Casal Municipal de la Gent Gran. El curs anterior va quedar completament aturat –el passat mes de març quan es va decretar l'estat d'alarma– i des d'aleshores no s'havia impartit cap activitat. En aquest inici de curs 2020-2021 s'han ofert les mateixes activitats que el curs anterior, excepte el taller de cuina –donada la notable reducció de l'aforament de l'espai on es realitzava l'activitat es va decidir no iniciar-la–. Així doncs, hi ha activitats esportives com el tai-chi, la teràpia psicomotriu, el ioga, els balls llatins –que s'imparteix a les pistes de bàsquet del Palau Municipal d'Esports per mantenir la distància de seguretat– i la gimnàstica de manteniment; de manualitats diverses com el dibuix, pintura a l’oli, patchwork, puntes de coixí, pintura de roba, de teatre i de coral. La novetat d’aquest curs és el taller de manualitats amb roba, paper i productes reciclats.

Important davallada les inscripcions

Pel que fa al nombre d'inscripcions, aquestes s'han reduït. S'ha passat de tenir 184 inscripcions en activitats formatives a tenir-ne 116; mentre que pel que fa a les activitats esportives s'ha passat de 187 del curs passat a les 94 del curs actual. El nombre d'inscrits a les activitat gratuïtes també s'ha reduït notablement passant de les 209 a les 113 inscripcions. Aquesta important davallada de les inscripcions, segons s'ha informat des de l'Ajuntament de Cambrils, ha estat propiciada per un costat a les limitacions d'aforament en cadascuna de les activitats i tallers, així com per la precaució i reticència d'alguns usuaris i usuàries a participar en activitats grupals donada l'actual situació sanitària de la covid-19. 

Limitacions i restriccions a les instal·lacions i a totes les activitats

Les instal·lacions d'aquest equipament municipal estan obertes al públic, però amb determinades limitacions, obligacions i restriccions fixades el pla de contingència de reobertura del servei elaborat –seguint les indicacions de l'empresa de prevenció ASPY i la tècnica municipal de salut–. Aquestes limitacions són les habituals que s'han fixat per reduir els contagis de coronavirus: límit d'aforament per a tots els espais de les instal·lacions, ús obligatori de la mascareta, neteja de mans abans d'entrar al centre, presa de temperatura corporal abans d'accedir a les activitat, respectar la distància de seguretat i l'obligatorietat de signar un full d'autoresponsabilitat per participar a qualsevol de les activitats que s'imparteixen al centre. Per tota la situació actual també s'ha decidit anul·lar la festa d'inici de curs que es feia cada any com a acte de benvinguda a tots els usuaris. 

Comenta aquest article