Informació general

Restauració

Restauradors cambrilencs manifesten la seva protesta pel tancament de bars i restaurants

Una trentena de restauradors van tallar el trànsit davant el port i van protestar per l'obligatorietat de tancar els establiments de restauració durant els propers quinze dies i no descarten fer una nova mobilització aquest proper dissabte

Per Lluís Rovira i Barenys

Els restauradors es van manifestar ahir a la tarda a la façana del Port
Els restauradors es van manifestar ahir a la tarda a la façana del Port | Cedida

L'anunci del tancament de bars i restaurants a partir de demà divendres i al menys durant quinze dies va provocar la reacció d'un grup de restauradors locals. Ahir a la tarda, al voltant d'una trentena de restauradors es van manifestar pels carrers del port, picant cassoles i estris de cuina i fent una sentada al vial del Port fins que van aparèixer els efectius de la Policia Local. Posteriorment es van concentrar al Mollet del Rec. La indignació en el sector és màxima i ahir ho van voler mostrar en aquesta primera protesta que el mateix president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, ha qualificat de "reacció d'impotència". De cara a aquest proper dissabte al matí estan preparant una nova mobilització al port que l'acabaran de concretar avui mateix.

Xavier Martí, president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils: "Si això s'allarga més no ho aguantarà ningú"

Xavier Martí ha explicat a revistacambrils.cat que estem davant un tema molt complexe ja que "el Covid ha pres moltes vides i s'han de prendre mesures però potser no són les mateixes mesures les que s'han de prendre a Barcelona o Madrid que a Cambrils. Aquí no hi ha hagut cap focus de contagi, no hem de pagar les conseqüències d'altres llocs". Martí també critica el fet d'avisar amb només dos dies d'antelació i no deixar ni el marge del proper cap de setmana per poder treballar, "nosaltres tenim personal i hi ha molta gent que se n'anirà al carrer, sense ajuts i sense atur. No sabem encara si ens podrem acollir a un ERTO perquè aquesta mesura l'ha decretat la Generalitat i els ERTo els dóna l'estat. Diuen que sí però, és clar, hi ha gent que no ha cobrat de l'anterior ERTO. Estem deixant la gent amb una mà al davant i una altra al darrera".

Xavier Martí també ha explicat que els restaurants es troben amb les càmeres plenes de gènere, "aquí treballem amb producte bo, la majoria treballem amb peix fresc, verdures fresques,.. No ens han deixat arribar ni al cap de setmana, com ho farem si entre setmana no es treballa?. Tancarem els restaurants, els bars i la pandèmia seguirà endavant. Al final s'haurà de fer un tancament global ja que les línies de metro segueixen funcionant, el transport públic, supermercats,...hi ha molts llocs on es junta molta gent i hi ha menys precaucions que les que tenim als restaurants. Ja no d'ara, sempre hem tingut els establiments supernets, es fan quatre o cinc neteges a fons cada dia,... No hi ha cap dada que digui que la gent s'ha contagiat en un restaurant i al final ho estem pagant nosaltres". Martí ha afegit que "si això s'allarga més no ho aguantarà ningú. De moment ja han caigut uns 50.000 locals d'hostaleria a tot l'estat espanyol. A Cambrils també n'hi han hagut de baixes de locals de restauració i el problema és que n'hi hauran moltes més."

Comenta aquest article