Esports

Cambrils, seu de la segona prova de la Copa d'Espanya de Trial amb bicicleta

L'aparcament del parc del Pescador va acollir, ahir la matí, la Copa d'Espanya de Trial amb bicicleta. Durant tot el matí, s'hi van donar cita els millors pilots de l'especialitat. Per a l'ocasió, es van muntar diferents zones d'obstacles

Per Berta Ruiz

Un moment de la Copa d'Espanya trial disputada, ahir, a l'aparcament del Parc del Pescador
Un moment de la Copa d'Espanya trial disputada, ahir, a l'aparcament del Parc del Pescador | Berta Ruiz

L'aparcament del parc del Pescador va acollir, ahir la matí, la Copa d'Espanya de Trial amb bicicleta. Durant tot el matí, s'hi van donar cita un centenar de pilots de l'especialitat. Per a l'ocasió, es van muntar diferents zones amb blocs de formigó, troncs i diferents obstacles per tal que els pilots –de diferents edats i categories des de Promesa a Elite– demostressin les seves habilitats damunt de la bicicleta. A més, enguany, la jornada competitiva també va incloure l'Open Internacional –que va permetre la participació d'esportistes d'altres països–. De fet, en aquesta prova hi podien participar els pilots amb llicència catalana o RFEC.

La prova que va tenir lloc ahir a Cambrils era la segona competició del calendari de proves la Copa d'Espanya. La competició es van iniciar ben d'hora, poc després de les 8 del matí. En la categoria d'elit, el guanyador en l'apartat masculí va ser Alejandro Montalvo, que es va situar líder de la competició. En l'apartat femení, el triomf va ser per a Vera Baron. Entre els esportistes es va comptar amb la presència del belga Kenny Belaey –diversos cops campió del món–, el català Sergi Llongueras –l'actual campió del món– o la francesa Mailys Jouy, que està el top ten de la classificació de França.

Com a mesura de prevenció, les zones es van dur a terme en un recinte tancat i només hi podia haver públic al voltant sense aglomeracions. Tant les zones, com el paddock i taula de carrera va estar limitat a la persona participant amb un acompanyant durant el seu horari de competició i escalfament. A més, prèviament calia passar el control de temperatura i registre. L’ús de la mascareta va ser obligatori en tot moment per pilots, acompanyants i públic. Només els pilots se la podien treure en la zona d’entrenament.

Trial de motos clàssiques el proper 18 d'octubre

Per altra banda, el 18 d’octubre de les 8 a les 15 hores es durà a terme la tercera edició de la nova etapa del trial de motos clàssiques, que enguany formarà part de la Copa Catalana de Clàssiques. Les zones estaran repartides entre el pàrquing de l’Ateneu (on i haurà el padoc de sortida), la riera d’Alforja i el barranc de Rifà. La competició està organitzada pel Motoclub Cambrils amb la col·laboració de la Federació Catalana de Motociclisme i els Ajuntaments de Cambrils i Mont-roig.

Comenta aquest article

Galeries relacionades