Informació general

Concentració

La cremada popular de retrats de Felip VI a la plaça de la Vila aplega poc més d'unes quaranta persones

Cambrils es va sumar a aquesta acció de rebuig a la visita que avui fa el monarca a Barcelona i que ahir es va repetir a molts municipis de Catalunya

Per Lluís Rovira i Barenys

Detall dels retrats cremant, ahir, a la plaça de la Vila
Detall dels retrats cremant, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La plaça de la Vila va ser l'escenari triat per poc més d'unes quaranta persones per realitzar una cremada popular de retrats de Felip VI. El retrat del monarca anava acompanyat d'una frase: "Si el rei vol corona ...". La cremada de retrats va anar acompanyada del crit "Catalunya no té rei". L'acte es va cloure amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

Aquesta va ser la primera acció de protesta arran de la visita del monarca espanyol arran de la visita que avui fa a Barcelona per a presidir un lliurament de premis. Una acció que ahir es va repetir a molts municipis de Catalunya. Aquest matí continuen les protestes a Barcelona. Per una banda, s'ha realitzat una cadena humana que va des del monument de Colom fins l'estació de França. A més de la cadena humana, s'han previst altres protestes per aquest matí que tindran lloc a Barcelona, en diferents punts de la ciutat, per manifestar el rebuig a l'arribada del monarca.

Felipe VI juntament amb el president espanyol Pedro Sánchez són avui a Barcelona per lliurar els premis de la Barcelona New Economy Week, un esdeveniment econòmic organitzat pel Consorci de la Zona Franca.

La cremada popular es va fer a la plaça de la Vila / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article