Esports

Boxa

El Club Muaythai i Boxa Cambrils reforça les mesures de seguretat i sanitàries

A l'espai d'entrenament s'hi ha incorporat un aparell purificador de l'aire amb filtres Hepa

Per Lluís Rovira i Barenys

Esportistes del Club Muaythai i Boxa Cambrils a les seves instal·lacions
Esportistes del Club Muaythai i Boxa Cambrils a les seves instal·lacions | Cedida

El Club Muaythai i Boxa Cambrils manté la seva activitat després d'haver incorporat, fa setmanes, tot tipus de mesures de seguretat i sanitàries. L'aforament a l'espai on realitzen l'activitat esportiva, en una de les sales de les instal·lacions de la pista d'atletisme, té l'aforament limitat que en el cas de les classes infantils es redueix a cinc persones incloent-hi l'entrenador. A l'espai d'entrenament, a més, s'hi ha incorporat un aparell purificador de l'aire amb filtres Hepa, que tal com a manifestat Salvador Gaya, president del club, "es tracta d'una mesura de seguretat extra que creiem necessària per a la salut de tots".

Una lenta tornada a la normalitat

El Club Muaythai i Boxa Cambrils va suspendre l'activitat pocs dies abans de l'inici del confinament. Segons ha explicat Salvador Gaya, "el 12 de març, atenent al caire que estaven prenent els esdeveniments vam enviar un escrit al departament d'Esports de l'Ajuntament avisant que tancàvem la sala i anul·làvem totes les activitats. Vam ser els primers a fer-ho mentre que altres entitats seguien fent els seus entrenaments". Per contra, Gaya lamenta que quan va arribar l'hora del desconfinament, "no vam ser informats ni vam ser avisats de quan podríem reprendre les activitats tot i que a altres clubs se'ls va avisar de quan podrien començar. També van obrir el gimnàs de la pista d'atletisme i a la sala polivalent hi van posar dues bicicletes estàtiques i dues màquines de rem". Gaya ha explicat que a base d'insistir al departament d'Esports i després de mostrar tota la documentació i d'haver realitzat els cursos anti-covit, "finalment, vam poder començar. Va ser més tard del que haguéssim volgut. A més, vam dedicar tota una setmana a la desinfecció i sanejament de la sala i dels materials utilitzables".

Així doncs, els entrenaments es van poder iniciar el 13 de juliol, "amb aforament limitat, amb cita prèvia i amb totes les mesures de seguretat indicades pel Procicat, pel departament de Sanitat, el CSD i el departament d'esports de l'Ajuntament". Salvador Gaya ha explicat que la pandèmia ha afectat tant a l'aturada de l'activitat durant tot el temps del confinament i fins que no es va poder tornar a l'activitat a la qual cosa s'hi ha d'afegir la despesa realitzada en sanejament, productes i màquines, "per l'excel·lència en l'entrenament dels esportistes del nostre club i per tots en general".

D'altra banda, Salvador Gaya vol fer pública una reivindicació del club, "des de fa tres anys cap aquí estem a l'espera de l'ampliació de la sala o bé que ens cedeixin una de més gran. Aquesta mesura ja estava acordada amb l'anterior regidor d'Esports".

Comenta aquest article