Cultura

Exposició

L'artista cambrilenca Montserrat Recasens presenta la seva mostra de pintura abstracta «Mar endins»

Per Berta Ruiz

Montserrat Recasens al costat d'una de les seves obres exposades al Centre Cultural
Montserrat Recasens al costat d'una de les seves obres exposades al Centre Cultural | Cedida

Ahir al vespre es va inaugurar a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició de pintura "Mar endins" de l'artista cambrilenca Montserrat Recasens. Per aquesta ocasió, Montserrat Recasens presenta una mostra de pintures abstractes en les què l'artista ha volgut "expressar la llum, l'aire i l'amplitud del mar Mediterrani. Són paisatges que evoquen el sentiment del mar, però d'una forma completament abstracta. Fa molts anys que faig pintura abstracta, és el meu llenguatge". Amb aquesta mostra, Montserrat Recansens ha pres com a protagonista el mar Mediterrani, els seus colors i la seva llum com a font d'inspiració. De fet, és un petit homenatge a Cambrils i a les seves arrels. Segons ha comentat a revistacambrils, "en aquests últims mesos –que m'he pogut concentrar més, tancar-me al taller i pintar més intensament que mai–, he anat molt a les meves arrels. M'he inspirat en la nostra llum i el mar de Cambrils".

Quant a la tonalitat i el joc de colors, en aquesta exposició de pintura els blaus són els grans protagonistes, amb tocs de blanc per plasmar-hi el mar. En totes les peces exposades, l'artista fa ús de la tècnica mixta –sempre investigant i provant diferents procediments pictòrics–, tot i que tal com ha explicat a revistacambrils.cat "la tècnica sols és el vehicle per arribar a allò que em satisfà expressar". Cal destacar que la trajectòria pictòrica de Montserrat Recasens va començar de ben joveneta, amb 15 anys. Aleshores va iniciar la seva formació a l'Escola d'Arts i Oficis i va seguir amb la seva carrera pictòrica a l'Escola de Florència, on va cursar uns estudis sobre tècniques del Renaixement. Després va completar la llicenciatura de Belles arts a Barcelona, on va seguir la seva formació com a professora a escoles d'interiorisme i realitzant cursos i congressos de pintura. 

L'exposició "Mar endins" de Montserrat Recasens es podrà visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins el proper 20 de novembre. 

Diferents imatges de l'exposició instal·lada a la Sala Àmbits

 

Comenta aquest article