Atletisme

Cinc medalles dels atletes cambrilencs al campionat de Catalunya s-16, s-14, s-12 i s-10

Per Pere Ferrando

Imatge d'arxiu de l'atleta Noa Antón
Imatge d'arxiu de l'atleta Noa Antón | Cedida

Aquest passat cap de setmana es va disputar a la pista municipal d’atletisme de Les Basses d'Alpicat de Lleida el Campionat de Catalunya de les categories d'iniciació : S-16, S-14, S-12 i S-10. Aquest campionat s'havia d'haver disputat a finals de juny, però per les causes que tots coneixem, es va haver d'ajornar a començaments d'octubre.

11 atletes del Club Atletisme Cambrils hi van prendre part, assolint una magnífica estadística:

• Maria Taggi 1.500 m. obstacles ARGENT 5'20”72 RC, MCE

La cursa va ser un frec a frec entre ella i la guanyadora, que es va decidir en els darrers 300 metres de la prova. Elles dues lideren el rànquing català de l'especialitat i, a més, amb aquesta marca la Maria es situa al 4t lloc del rànquing estatal.

• Diana Ladrón Llançament de pes BRONZE 10.12 m MMP

Va repetir la medalla de bronze assolida la temporada passada. La diferència era que enguany en una categoria superior, el que dóna més mèrit a aquesta medalla.

S-14

• Sofia Rubio Salt d'alçada ARGENT 1.47 m

Triple salt 8a. 9.03 m

Problemes físics van impossibilitar que pogués rendir al 100%. Tot i així, va mantenir la posició de pòdium al salt d'alçada.

60 m. tanques 4a. 10”63 MMP

Va demostrar la seva gran progressió amb unes marques de molt alt nivell per a la seva edat. La medalla té molt de mèrit perquè es troba en el primer any de la categoria.

• Aina Ferré 60 m. tanques BRONZE 10”62 MMP

Llançament de pilota 5a. 21.39 m MMP

La primera medalla que assoleix en un Campionat de Catalunya i que mostra el gran futur que té en aquesta disciplina.

MMP : Millor Marca Personal

Uns resultats extraordinaris als que cal afegir 5 quartes posicions. Feia més de 10 anys que no s'assolien aquest nombre de medalles en un mateix campionat de Catalunya d'iniciació.

Els treballs de la pista d'atletisme encara no s'han enllestit

Ara bé, aquesta alegria es veu contrastada pel fet que tot s'ha aconseguit sense poder fer ús de la pista d'atletisme. Les obres de remodelació s'han allargat molt més del previst i del que és habitual en obres d'aquest tipus. Quan es va començar el retopping (procés de reparació de la capa de material sintètic) els operaris van comentar que a finals de juliol ja estaria acabada. El cert és que aquesta previsió es va allargar un mes més, exactament els mateixos dies que els treballadors van estar absents. Les obres ben fetes han de tenir continuïtat i aquí no va ser el cas.

Els operaris de la remodelació de la pista ens havien informat que, tant bon punt acabessin, avisarien al pintor que havia de pintar les línies de competició. Sis setmanes més tard d'acabada l'obra resulta que el pintor està en fase de contractació.

Quatre mesos després de començades les obres de remodelació encara no se sap quan estarà enllestida la pista d'atletisme. Un procés que, consultant a la Federació, no acostumen a passar de les 6 setmanes. Fet que s'agreuja degut a que no s'ha reparat tota la pista d'atletisme. Les dues mitges llunes on es competeix en salt d'alçada i llançament de javelina, els laterals dels passadissos de salt de llargada i salt amb perxa i els cercles de llançaments de pes, disc i martell no s'han pogut arreglar per manca de pressupost.

D'aquí a dues setmanes una atleta del club ha de participar al Campionat d'Espanya amb serioses opcions de medalla. Opcions que passen per poder entrenar a la pista en situació real de competició.

A més, prop de 100 atletes han començat la temporada sense poder disposar de la pista per a poder preparar correctament els Campionats Territorials que tenen previst començar a finals d'aquest mes. El primer cap de setmana de novembre està previst organitzar el Campionat Territorial de Proves Combinades, competició que fa 3 mesos es va assignar a Cambrils donant per suposat que es podria fer ús de la instal·lació.

Tant de bo el procés administratiu es pugui agilitzar per a que en pocs dies es doni per finalitzada la primera part de la remodelació.

La propera cita serà aquest cap de setmana a Vilanova, amb la participació al Campionat de Catalunya de proves combinades S-12 i S-14.