Informació general

Concentració

Nova concentració dels Avis i Àvies, aquest cop sense cap intent de boicot

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració d'ahir delds Avis i Àvies, a la plaça de la Vila
Concentració d'ahir delds Avis i Àvies, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració dels Avis i Àvies d'ahir al matí va venir marcada per diferents focus d'atenció marcats per l'actualitat. Per una banda, a l'inici de l'acte a la plaça de la Vila, es va recordar la recent sentència absolutòria cap a Tamara Carrasco, després d'estar confinada més d'un any a la seva població i d'haver estat acusada de terrorisme i de desordres públics. Els Avis i Àvies van denunciar un cop més la "Injustícia espanyola" i la vergonya que provoca i ho van expressar amb crits de "Tots som CDR" i de "Fora les forces d'ocupació". També es va fer referència a la visita que el rei Felip VI farà demà a Barcelona, i, en aquest sentit, es van cridar consignes contra els Borbons. El repertori de crits i càntics va ser força variat, des del "Fora feixistes dels nostres barris" fins a cantar el "No volem ser", sense oblidar l'Estaca a l'inici de l'acte i els Segadors a la cloenda.

I ahir també hi va haver un moment dedicat a la poesia. Un dels membres del col·lectiu dels Avis i Àvies va llegir "Inici de càntic en el temple", de Salvador Espriu. D'altra banda, la concentració d'ahir no va enregistrar cap incident ni intent de boicot, com havia passat la setmana anterior en la que dos vehicles es van mantenir estacionats durant l'estona que va durar l'activitat. Ahir la Policia Local va bloquejar amb un vehicle seu, col·locat al mig de la plaça, l'accés cap a la zona dels concentrats, gest que van agrair els Avis i Àvies al final de la concentració en forma d'aplaudiment.

Crema popular de fotos, avui

Avui a molts municipis de Catalunya s'han convocat actes per a cremar fotos del rei, en motiu de la visita que farà demà a Barcelona. A Cambrils, s'ha convocat una trobada a les 20h a la plaça de la Vila, a través de les xarxes socials, per a mostrar el rebuig a aquesta visita. Demà hi ha prevista una mobilització a Barcelona per a mostrar aquest rebuig, sota el lema "Ni rei ni corona, independència".

Comenta aquest article