Informació general

Concentració

Concentració dels Avis i Àvies marcada per un parell de vehicles aparcats al mig de la plaça de la Vila

A més, fa un parell de dies el departament d'Interior de la Generalitat va detallar als Avis i Àvies un seguit de normes de seguretat sanitàries que s'han d'aplicar en aquest tipus de concentracions

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb els dos vehicles estacionats al mig de la plaça
Imatge de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb els dos vehicles estacionats al mig de la plaça | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies mantenen les concentracions setmanals a la plaça de la Vila malgrat que cada cop s'hi sumen més entrebancs. Tot i que des del passat dimecres 23 de setembre les concentracions dels Avis i Àvies ja eren estàtiques, fa un parell de dies se'ls notificava des del departament d'Interior que les concentracions dels dimecres dels Avis i Àvies havien de complir "amb la totalitat de les normes de seguretat sanitàries" recordant-los-hi que s'han de celebrar a la plaça de la Vila "sense iniciar cap recorregut i amb el manteniment de la distància establerta". El departament d'Interior de la Generalitat també els ha recordat que "el bon ordre de les concentracions és responsabilitat dels organitzadors" i que "en el decurs de les concentracions s'hauran d'atendre en tot moment les indicacions de les forces i cossos de seguretat per tal de preservar l'ordre públic i els drets tant dels assistents com de la resta de ciutadans". A més, se'ls detalla d'un seguit de requeriments com és el de garantir l'espai pel nombre de persones previst, ús de mascaretes i distància entre els manifestants, no compartir pancartes, i fins i tot se'ls diu que facilitin gel hidroalcohòlic per a la gent que es acudeixi a la concentració i que, a més, facin un control d'accés.

Vehicles estacionats al mig de la plaça de la Vila

Ahir, però, es va afegir un nou entrebanc a la concentració. Un parell de vehicles, una furgoneta i un turisme, van romandre estacionats a la plaça, a la zona propera a la font, que és on es concentren els Avis i Àvies. El turisme, a més, va estacionar poc abans de l'hora d'inici de la concentració dels Avis i Àvies posant els quatre intermitents d'alerta i tot just va acabar la concentració el conductor el va retirar. La furgoneta, que estava estacionada més tocant al lateral de la plaça, també va marxar tot just es va acabar la concentració. I tot això va passar davant l'atenta vigilància d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local que no van fer res perquè aquests vehicles sortissin del lloc on estaven indegudament estacionats abans de l'inici de la concentració. Membres del col·lectiu dels Avis i Àvies mostraven la seva indignació pel que consideraven una provocació per part de determinades persones. Alguns membres del col·lectiu dels Avis i Àvies, abans de l'acte, havien denunciat aquest fet als agents presents a la plaça sense aconseguir que fessin res per solucionar el problema. Els Avis i Àvies, ahir, contemplaven la possibilitat de fer arribar una queixa a l'Ajuntament per tal que no es repeteixi una situació semblant de cara a les properes setmanes.

Recordant l'1 d'octubre

Tot i això, els Avis i Àvies van fer l'acte amb més determinació que mai. Es van fer els càntics i es van cridar els eslògans habituals incorporant un recordatori cap el president Torra, inhabilitat aquesta setmana pel Tribunal Suprem, i també el fet de ser el dia abans de l'1 d'Octubre, recordant el referèndum d'ara fa tres anys. En aquest sentit es va cridar "1 d'Octubre, vam votar, vam guanyar". La concentració d'ahir es va tancar, com es fa cada setmana, amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

Comenta aquest article