Cultura

Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells oferirà una xerrada, un espectacle de titelles i una lectura dramatitzada aquest octubre

Per Redacció

Cartell amb les activitats previstes per aquest mes d'octubre a la Biblioteca
Cartell amb les activitats previstes per aquest mes d'octubre a la Biblioteca | Cedida

La Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells ha programat per aquest octubre un espectacle de titelles, una xerrada de l’escriptora Carme Riera i la psicòloga Pilar Arlándiz i una lectura dramatitzada en el marc de l’Any Margarita Xirgu. A més, les persones inscrites al Club de Lectura Adult es trobaran el 2 d’octubre per a comentar la novel·la "Jo sóc aquell que va matar Franco", de Joan-Lluís Lluís, guardonada amb el Premi Sant Jordi 2017. Totes les activitats tenen places limitades i es faran amb inscripció prèvia. L’horari d’hivern de la biblioteca és dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores.

Titelles "La cigonya i el Mussol Valent"

La companyia de teatre de titelles Les Granotes presentarà l’espectacle de titelles al voltant de la por "La Cigonya i el Mussol Valent" el dimecres 14 d’octubre a les 18 hores a la biblioteca. El guió, construcció de titelles i manipulació és acàrrec de Paquita Basas, amb escenografia de Xavier Bragulat i Paquita Basas. Per assistir a l’espectacle, adreçat als més petits, caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.  

Xerrada "Assumir el destí i la culpabilitat"

El 26 d’octubre a les 19 hores l’escriptora Carme Riera, autora de "Les darreres paraules", i la psicòloga Pilar Arlándiz, especialista en desenvolupament personal i intel·ligència emocional, oferiran la xerrada "Assumir el destí i la culpabilitat". Per assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca.

L’activitat s’emmarca en el cicle de converses "Avui també és Sant Joan", que combina la creació literària guardonada pel Premi BBVA Sant Joan i valors que formen part de l’actualitat de la nostra societat i que generen un constant debat sobre com s’han d’interpretar els fets i emocions de l’existència. És un projecte de la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport del BBVA.

Lectura dramatitzada "La correspondència de Margarida Xirgu"

Finalment, el 30 d’octubre a les 19 hores la biblioteca ha programat una activitat amb motiu de l’Any Margarida Xirgu, per commemorar els 50 anys de la seva mort. La lectura dramatitzada "La correspondència de Margarida Xirgu" repassa l’epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral, que a causa dels seus viatges i exili, permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure.

La lectura anirà a càrrec de l’actriu i escriptora Àngels Bassas, amb l’acompanyament musical d’Esther Vila al violoncel, que recolzarà dramàticament la interpretació en la part emocional i de referents històrics. L’activitat està patrocinada per la Central de Biblioteques de Tarragona. Àngels Bassas és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i compta amb una extensa trajectòria com a actriu en el món teatral. Ha treballat també en cinema i en sèries de televisió. Autora dels contes infantils de la sèrie Patatu i de llibres per a adults: la novel·la "Dóna't" (2016) i el recull de relats "La vida té aquestes coses" (2018).

Comenta aquest article