Informació general

Urbanisme

S'aprova provisionalment una modificació del POUM per incloure usos recreatius i esportius al polígon Vilagrassa

Per Berta Ruiz

Mapa del polígon Vilagrassa
Mapa del polígon Vilagrassa | Cedida

El ple ordinari telemàtic celebrat el passat dilluns va aprovar provisionalment la modificació puntual número 20 del POUM consistent en ampliar els usos admesos al Sector 24 Vilagrassa incloent com a usos predominants l'ús recreatiu i l'ús esportiu. Sobre aquesta qüestió, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va explicar que, "avui donem l''ok' a l'aprovació provisional després de gestionar l'aprovació inicial –sense al·legacions i amb els informes correctes– i incorporem l'ús esportiu i recreatiu als usos ja existents com poden ser l'hoteler, comercial terciari, restauració, les benzineres, etcètera". Tal com va comentar Daza, "amb aquesta acció impulsem un sector i un polígon que està molt ben ubicat amb activitats diverses més enllà de les pròpiament industrials. En aquesta mateixa línia, estem treballant intensament i de forma supramunicipal amb Vila-seca, amb la Generalitat i amb una empresa prou important com és Schulz que ja es troba instal·lada al polígon Vilagrassa".

En aquest punt, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va recordar que ell mateix ho havia impulsat al mandat anterior, acompanyat de la regidora del PSC, Ana López. "Al senyor Daza no li agrada que li digui que això ho vaig impulsar jo, però me n'alegro que vostès continuïn amb la idea que era bona i que la feina estava ben feta. És una línia positiva per Cambrils i votaré a favor".

David Chatelain (PP): "L'empresa Schulz no deixar de ser una empresa química"

Per la seva part, el regidor popular –David Chatelain– va expressar la seva sorpresa sobre el punt i va demanar que tot plegat s'hauria d'haver explicat en una comissió informativa prèvia. Va demanar més informació sobre les converses supramunicipals amb d'altres ajuntaments i va apuntar que l'empresa Schulz "no deixa de ser una empresa química". Segons Chatelain, "no acabo d'entendre molt bé quina incidència té això sobre aquesta modificació que afecta a criteris esportius i d'oci. Què significa que l'empresa vol expandir els seus terrenys i ocupar terrenys de municipis del costat? S'ha de fer una nova modificació d'increment de la superfície industrial?". Per altra banda, tant el PSC com Cs van votar a favor sense més debat.

En referència a les diferents preguntes de l'oposició, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va apuntar que hi ha qüestions que encara "estan molt verdes" i s'han de seguir tractant. Pel que fa a l'empresa Schulz, segons va dir, "els temes esportius i recreatius no van amb aquesta empresa. Hi estem tenint converses supramunicipals perquè els seus terrenys quedaven afectats tant pel municipi de Vila-seca com de Cambrils i ens estan demanant solucions. Amb aquesta voluntat hi estem treballant i creiem que pot ser molt important pel polígon, però encara no hi ha res concret encara".

Finalment, David Chatelain del PP va tornar a insistir si "això significaria una requalificació d'usos d'un sector comercial a sector industrial?". Enric Daza va cloure que "hem d'aconseguir cohesionar un polígon amb diferents usos i les diferents parts que resten per urbanitzar; estem tenint converses".

Comenta aquest article