Cultura

Poesia i il·lustració

Es presenta el poemari eròtic «Mapa de las regiones sensibles de tu cuerpo», amb poemes d'Alberto Cirugeda i il·lustracions de Queralt Osorio

Per Berta Ruiz

Presentació del llibre, ahir a la tarda, a càrrec de Queralt Osorio i Miguel de la Guardia
Presentació del llibre, ahir a la tarda, a càrrec de Queralt Osorio i Miguel de la Guardia | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, la presentació del poemari eròtic "Mapa de las regiones sensibles de tu cuerpo" escrit per Alberto Cirugeda i il·lustrat per l’artista cambrilenca Queralt Osorio. La presentació del llibre va anar a càrrec de Miguel de la Guardia, professor de la Universitat de València, que va estar acompanyat de Queralt Osorio. De fet, Miguel de la Guardia va ser el nexe d'unió entre els dos artistes: entre els poemes d'Alberto Cirugeda i les il·lustracions d'Osorio. L'any passat, quan estava de vacances a Cambrils, de la Guarda va fer cap al taller d’escultura ceràmica Fang i Mar, on va conèixer l’artista cambrilenca. En descobrir la seva pintura, li va proposar il·lustrar aquest recull de poesia eròtica del seu amic Alberto Cirugeda.

Segons va explicar a la presentació, "aquesta pintura sensual eròtica, em va agradar moltíssim, vaig buscar a l'autora i em va ensenyar la seva obra. Li vaig parlar del poemari d'Alberto, un poeta estrany, que no vol envoltar-se massa amb la gent. A la Queralt li vaig dir: 'crec que tu ets el complement excepcional per aquest poeta'; li vaig enviar els poemes i li van encantar. L'objectiu era combinar les dues obres i es va produir una simbiosi. El llibre té aquesta harmonia d'una poesia que parla de l'erotisme, de la recerca del plaer propi i del plaer de la persona estimada. No hi ha només sexe sinó que hi ha una poesia de la tendresa del sexe, hi ha aquest recorregut de la geografia del cos de la persona estimada i allò que vol dir la relació humana entre dos cossos que busquen el plaer.

El poemari escrit en castellà inclou 75 poemes i 52 il·lustracions, que mantenen un diàleg eròtic i sensual. Una part de les il·lustracions de Queralt Osorio estan instal·lades en una exposició a l'Espai El Pati del Centre Cultural. El llibre, editat per Manifessers edicions, havia de sortir de veure la llum per Sant Jordi però s’ha endarrerit fins ara a causa del confinament. Part de les il·lustracions del poemari es podran veure exposades a l’Espai el Pati del Centre Cultural fins el 16 d’octubre.

Imatge d'una de les il·lustracions de Queralt Osorio que es poden veure a l'Espai El Pati

 

Comenta aquest article