Informació general

S'inauguren les millores del parc del Nou Cambrils, un espai verd de 6.000 m2 al mig del barri

Per Judit Pinazo



Un dels canvis importants de la recuperació del Parc ha estat la millora dels espais per als més petits
Els veïns del barri del Nou Cambrils ja compten amb un nou parc al barri. Dissabte passat al migdia es va inaugurar la recuperació del parc del Nou Cambrils, un espai verd de 6.000 metres quadrats situat situat al mig del barri.

A la inauguració van assistir-hi un bon nombre de veïns que han vist feta realitat una vella reivindicació del barri, la recuperació d'aquest espai. L'alcalde –Robert Benaiges– va ser l'encarregat d'inaugurar el parc, acompanyat d'un bon nombre de regidors del consistori i de la presidenta de l'associació de veïns del barri del Nou Cambrils –Maria Jesús Buñuel–.

En el torn de parlaments l'alcalde va destacar la importància que ha tingut recuperar un espai d'aquestes característiques "aquest és un espai públic molt estimat pels veïns del barri, tant per grans com per petits, i un espai on s'hi celebren la majoria d'activitats festives i culturals". Per la seva banda, Buñuel, va mostrar-se molt satisfeta de poder finalment inaugurar el parc "per fi podem gaudir del parc que durant tant de temps hem reclamat i esperem que poc a poc l'Ajuntament vagi millorant tot el que queda pendent en el barri".

En aquest sentit Benaiges va anunciar als veïns que dos dels projectes pendents al barri són la canalització de la riera que passa pel costat del parc del Nou Cambrils i l'asfaltatge de l'avinguda d'Adelaida.

Un dels objectiu de la recuperació del parc del Nou Cambrils, que ha suposat una inversió de 307.869 euros, ha estat la renovació de la zona verda i solucionar els problemes d'inundabilitat que presentava. L'actuació ha consistit en l'arranjament de l'àrea per a ús públic contemplant la preservació de l'arbrat i de la pista existents i s'hi han afegit més àrees de jocs per als més petits i s'ha millorat la il·luminació.

El projecte també ha contemplat la creació d'unes franges verdes a totes les edificacions per tal de separar els habitatges de la zona destinada a activitats lúdiques i dels passos de vianants. S'han creat unes zones pavimentades amb la intenció de delimitar uns recorreguts i facilitar el pas als vianants per creuar el parc, sobretot en cas de pluja.


Comenta aquest article