Informació general

Gent d'arreu d'Europa participa en la II Trobada Internacional sobre la Gavina Capnegra

Per Judit Pinazo



Observació de gavines a la platja del Regueral, el passat divendres a la tarda
Ahir es va posar punt i final a la II Trobada Internacional sobre la Gavina Capnegra a Cambrils i Riudecanyes i que es va iniciar el passat 8 de març. La trobada l'ha organitzat l'Associació Ornitològica de les Terres de l'Ebre Picampall amb l'objectiu de donar a conèixer la importància internacional que té aquest tipus d'au.

A la trobada hi han participat experts d'arreu del món que han pogut intercanviar experiències i coneixements de cara a un millor estudi i conservació de l'espècie. Durant els quatre dies que ha durat la trobada s'han alternat xerrades, exposicions i sortides pràctiques a la platja del Regueral i el pantà de Riudecanyes. En la trobada hi han participat prop de 50 persones, gent de França, Alemanya, Regne Unit, Ucraïna, Bèlgica, la República Txeca o Hongria.

Tal i com explicava l'organitzador de la trobada –Albert Cama–, la gavina capnegra és l'ocell més abundant de la zona entre Vilanova i la Geltrú i el Delta de l'Ebre. De fet, segons Cama, és la zona del món on s'hi concentren un major nombre d'exemplars d'aquesta espècie i la majoria d'ells provenen de l'Europa central.

Els aficionats a aquest tipus d'ocells disposen d'una pàgina web <www.birding.com> en la qual introdueixen les dades un cop han posat una anella identificativa a una au. L'objectiu de posar les anelles, explicava Cama, és conèixer la migració de les aus, és a dir, saber d'on a on es desplacen, amb quina freqüència, en quina època... Tot plegat dóna informació sobre el moviment i supervivència de les aus que es mouen pel continent europeu. Cama explicava que en la jornada pràctica de divendres a la tarda alguns dels participants van veure gavines que havien anellat a Hongria.

La trobada va combinar xerrades tècniques amb activitats més lúdiques, com la que es va celebrar divendres a la platja del Regueral, on els participants van observar atentament el moviment de gavines capnegres.

Comenta aquest article