Informació general

Coronavirus

La Policia Local aixeca 36 denúncies per no portar la mascareta posada

Catalunya va establir, el passat 8 de juliol, l'obligatorietat de l'ús de la mascareta

Per Berta Ruiz

Gent passejant pel Port, aquest passat juliol
Gent passejant pel Port, aquest passat juliol | Berta Ruiz

Catalunya va establir, el passat 8 de juliol, l'obligatorietat de l'ús de la mascareta –a les persones de més de 6 anys– en la via pública, en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat. Es van establir excepcions per aquelles persones que per motius de salut els hi és contraindicat, així com per a la pràctica de l'esport o activitats en les què l'ús de la mascareta resulti incompatible. Des del govern de la Generalitat es va fixar que les multes per incomplir aquesta mesura són de 100 euros.

A Cambrils, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Cambrils, s'han aixecat un total de 36 actes per no portar la mascareta posada. Tal com han informat, el període des del 19 de juny fins a finals de juliol "ha estat per als cossos i forces de seguretat de molta incertesa jurídica".  Si bé a principis de juliol, la Generalitat va obligar a portar mascaretes, "han trigat moltes setmanes en donar instruccions clares, i sobretot, sobre quina era la llei i l’article infringit, i quin seria el Departament del Govern de la Generalitat que instruiria els expedients arran de les denúncies policials".

Un cop aclarits els dubtes, tal com han informat des de l'Ajuntament de Cambrils, "quan es fan tasques de supervisió del compliment de la normativa de les mascaretes, les patrulles de la Policia Local aposten més per conscienciar i demanar la col·laboració de la ciutadania. Habitualment a Cambrils, tant els turistes com els residents, fan cas de les instruccions de les patrulles, i normalment l’actitud és molt col·laboradora". Així doncs, les actes que han estat complimentades per part de les patrulles "són motivades en gran part per quan s'han produït incidents rellevants, desobediències o coincidències amb altres infraccions". 

Comenta aquest article