Informació general

Fiscalitat

Ciutadans proposa una rebaixa fiscal per ajudar els sectors més afectats per la crisi de la covid-19

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un bloc en construcció
Imatge d'arxiu d'un bloc en construcció | Lluís Rovira i Barenys

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cambrils ha reclamat a l’equip de govern que "apliqui una rebaixa fiscal per ajudar els sectors més afectats per la crisi de la covid-19". Segons el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, "el teixit empresarial cambrilenc depèn de forma significativa del turisme i, després de la pitjor campanya estiuenca de la història, la facturació de molts negocis ha caigut en picat i molts empresaris i autònoms es poden veure abocats a baixar la persiana". Davant d’aquesta situació, que afecta també moltes famílies, “"Cs aposta perquè l’ajuntament faci un esforç fiscal i redueixi alguns impostos i taxes, una mesura que serviria per frenar la pèrdua de liquiditat de les empreses i la destrucció de llocs de treball".

Entre les propostes concretes que inclou aquesta moció que es debatrà al proper plenari de dilluns vinent, Romera ha explicat que "es demana reduir la taxa de la brossa als sectors del comerç, hostaleria i hoteler" i "bonificar el 100% de l’Impost de Construccions i Obres (ICIO), amb l’objectiu d’incrementar l’interès del sector de la construcció per Cambrils". També es proposen mesures específiques per al sector del taxi, un dels especialment afectats per la crisi, com ara "bonificar-los un 70% l’impost de vehicles".  Pel que fa a l’IBI, la proposta de Cs aposta per "rebaixar-lo un 10% i ampliar les bonificacions, ja que d’aquesta manera totes les famílies de Cambrils veuran alleujada la pressió fiscal".

Per últim, Romera ha detallat que "a més de l’esforç fiscal, l’Ajuntament ha de fer una auditoria, liderada pel departament d’intervenció, per revisar aquelles despeses supèrflues o prescindibles i eliminar-les. La situació actual fa que sigui més necessari que mai que l’administració sigui eficient, optimitzi el seus recursos i prioritzi les actuacions destinades a combatre o minimitzar els efectes de la covid-19", ha conclòs.

Comenta aquest article