Informació general

Un audiovisual sobre el paper de la dona gran va ser el protagonista del Dia Internacional de la Dona

Per Judit Pinazo



Isabel Salas, Rosa M. López i Carme Rangil, ahir a la tarda a la sala de Plens de l'Ajuntament
Ahir es va celebrar el Dia Internacional de les Dones i en motiu de la diada la Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir un seguit dates per commemorar una data tant significativa. L'acte va anar a càrrec de la regidora de Benestar Social -Rosa M. López- acompanyada de Carme Rangil, membre del Consell Nacional d'UGT a Catalunya i de la coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona,  Isabel Salas. L'acte d'ahir a la tarda està emmarcat dins de les cinquenes Jornades de la Dona que se celebren des del passar 1 de març i que s'allargaran fins el proper dia 27 d'aquest mes.

La regidora va ser l'encarregada d'inaugurar l'acte i en el seu discurs va voler homenatjar a les dones grans, per "tot allò que no s'ha fet per elles, cal reconèixer la important tasca que han fet en silenci durant molts anys i que ha permès que la situació actual de la dona hagi millorat tant". Rosa M. López va voler destacar també la importància de realitzar cada any unes jornades dedicades al paper de la dona "tot i els avenços que ha fet el col·lectiu femení, és necessari continuar realitzant jornades d'aquestes característiques, perquè desgraciadament les desigualtats entre homes i dones en molts àmbits són encara molt tangibles".

Acte seguit Carme Rangil i Isabel Salas, van fer un breu discurs homenatjant el paper de la dona i la necessitat de continuar evolucionant i treballant per millorar dia dia la situació de la dona dins la societat.

Dona gran: un món per aprendre

Dues de les protagonistes de l'acte d'ahir van ser la Josefa Mendo i Ramona Reñé dues dones de més de 80 anys que viuen a Cambrils i que han estat les protagonistes de l'audiovisual "Dona gran: un món per aprendre" elaborat  per l'àrea de Benestar Social i que ahir els va voler retre un homenatge. L'audiovisual, tal i com explicava ahir Rosa M. López, vol ser un homenatge a totes les dones grans que han viscut en un època on el paper de la dona ha estat en un segon terme injustament.  Les històries de les dues protagonistes són molt diferents, però si que tenen en comú haver viscut la desigualtat pel sol fet de ser dona. Aquest audiovisual es projectarà per tots els instituts del municipi.

Després de la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona, en el que es va posar especial interès en combatre les desigualtats més evidents encara existents, com poden ser la violència de gènere, la corresponsabilitat de les tasques de cura o la millora de les condicions laborals, es va celebrar un concert de guitarra a càrrec de la solista Carmen Becerra Jiménez  i un refrigeri pels assistents.

Comenta aquest article