Societat

Bicicletada

L'acolorida bicicletada de la «Cambrils Fancy Women Bike Ride» recorre la façana marítima del Port

Una vuitantena de persones van participar amb les seves bicicletes decorades amb globus i flors de colors en aquesta segona edició d'aquesta passejada en bici

Per Berta Ruiz

La Cambrils Fancy Women Bike Ride al seu pas per davant del port, ahir al matí
La Cambrils Fancy Women Bike Ride al seu pas per davant del port, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Ahir diumenge al migdia es va celebrar la segona edició de la Cambrils Fancy Women Bike Ride. Com en la seva primera edició, que es va fer l'any passat, la iniciativa –impulsada per Laura Moreno amb el suport de Turisme de Cambrils– va consistir en una passejada en bicicleta tranquil·la i divertida, adreçada principalment a dones, però oberta a tothom. Moltes de les participants –una vuitantena– van acudir amb les seves bicicletes decorades amb globus i flors de colors i vestides amb roba "no esportiva" per demostrar que per pujar a una bicicleta no cal vestir-se de ciclista professional amb lycra i que és un transport adient per a totes les edats i tots els nivells.

El punt de sortida va ser des del passeig de les Palmeres i va recórrer la façana marítima fins arribar al Club Nàutic Cambrils. Des d'allí, la comitiva va seguir per la rambla de Jaume I i va acabar el recorregut al parc del Pescador. Donades les circumstàncies actuals, calia inscripció prèvia i era obligatori l'ús de mascareta. La promotora de l'activitat –Laura Moreno– feia una valoració molt positiva a revistacambrils.cat: "ha estat un èxit donades les circumstàncies actuals. A més, enguany les bicis anaven totes molt acolorides i molt decorades; la gent estava molt animada. Estem molt contents d'haver pogut fer aquesta activitat a l'aire lliure, festiva i alegre".

Aquesta jornada festiva i reivindicativa d'ahir també coincidia amb el World Car Free Day –el diumenge sense cotxes que se celebra a tot el món– i que la Fancy se celebra a més de 25 països. Enguany, però, per la pandèmia de la covid-19 no s'ha pogut organitzar a moltes de les ciutats que reunien concentracions multitudinàries.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades