Informació general

Enguany s'incorporarà un nou pas a la processó de Divendres Sant ofert per la família Martí-Baiges

Per Josep Salceda (1923-2011)



El matrimoni Martí-Baiges amb les figures del nou pas, que s'incorporarà a la processó de Divendres Sant
Enguany, s'incorporarà un nou pas a la processó del Divendres Sant. Aquest és "El Retorn del Calvari", ofert per la família Martí-Baiges i que ja va ser beneït fa unes setmanes.
El significat d'aquest pas nou
representa com Maria -la mare de Jesús-, sant Joan -el deixeble estimat- i santa Maria Magdalena, després d'haver deixat enterrat el cos de Jesús se'n van tornar del Calvari, sense pensar que, com els havia anunciat, el tercer dia el veurien ressuscitat.

Després d'uns anys de letargia, en què la Congregació de la Puríssima Sang, va sofrir un refredament en el nombre de socis i en les seves activitats, un grup de persones del poble, es va decidir a emprendre una revitalització de la Congregació, a la vegada que també reprenia forces la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors en el vessant femení.
Fruit de tot això va sorgir una extraordinària empenta dels actes públics i de la Setmana Santa i especialment de la processó del Sant Enterrament, a la qual es va incorporar el pas de la Flagel·lació i es van fer gestions amb la parròquia de Sant Pere perquè aportés el pas del Natzarè, imatge per la qual senten una especial veneració els fidels parroquians de Sant Pere, i s'hi va afegir el pas de l'Oració a l'Hort, aportació de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle.


En els darrers anys, la tasca de la Congregació de la Puríssima Sang i la seva junta rectora ha donat els seus fruits i els diferents cultes de la Setmana Santa han reeixit amb força i efectivitat, especialment la processó de Divendres Sant que en els darrers anys, ha esdevingut multitudinària.

Comenta aquest article