Informació general

Economia

El PP demana que es retorni la part proporcional del rebut de les escombraries als comerços tancats durant el confinament

Per altra banda, el portaveu dels populars –David Chatelain– també ha demanat celeritat en la posada en marxa de les anunciades ajudes a les empreses locals per valor de 200.000 euros

Per Redacció

Imatge d'una bateria de contenidors antics a la plaça de la Constitució
Imatge d'una bateria de contenidors antics a la plaça de la Constitució | Lluís Rovira i Barenys

El PP de Cambrils considera que l'Ajuntament hauria de retornar als comerços tancats durant el confinament la part proporcional del rebut de les escombraries, ja que durant aquest període aquestes empreses no van poder exercir la seva activitat, i per tant no van generar residus. Segons el PP, aquesta mesura ja s'està aplicant en d’altres consistoris, com per exemple el de Mont-roig del Camp, i es va incloure en el seu Pla de Reconstrucció Social i Econòmica del Municipi. Sobre aquesta qüestió, el portaveu popular –David Chatelain–ha recordat que el 6 d'abril va proposar crear una taula de treball a fi d'impulsar un Pacte en defensa de l'economia local que integrés a empresaris i totes les forces polítiques, sense que l'equip de govern municipal contestés mai a la qüestió. 

Cal recordar que al desembre de 2019, segons ha manifestat el PP, "l'equip de govern va aprovar incrementar la taxa en un 14%, que ja havia pujat un altre 7% en l'exercici anterior, i per tant acumulant una pujada del 21%". Per tant, "l'impacte d'aquesta pujada és especialment onerós a causa de les especials circumstàncies generades per la covid-19, ja que s'aplica quan moltes activitats han hagut de suspendre les seves operacions de manera forçosa", en opinió dels populars. Un local comercial paga uns 530 euros, mentre que un bar o restaurant supera els 1.600 euros per aquest concepte.

El PP demana celeritat en les anunciades ajudes a les empreses locals

En un altre ordre de coses, Chatelain exigeix celeritat en la posada en marxa de les anunciades ajudes a les empreses locals, xifrades en 200.000 euros, i que estan congelades sense que se'ls posi data. Per al popular, ja no és que la xifra sigui molt baixa, fins i tot comparant-la amb altres consistoris, és que "s'està eternitzant i arribarà quan moltes activitats que estan en risc de tancament no puguin fer front a les despeses". La suficiència pressupostària per a fer front aquestes mesures estaria garantida per la decisió de suspendre la regla de la despesa, que permet al consistori usar el superàvit acumulat.