Esports

Activitats esportives

Es presenta la Guia d'Activitats Esportives per a la nova temporada

Per Redacció

Imatge de la piscina del Palau Municipal d'Esports
Imatge de la piscina del Palau Municipal d'Esports | Cedida

L’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat la Guia d’Activitats Esportives per la nova temporada d’hivern 2020-2021, que recull tota la informació sobre abonaments, activitats i cursets adreçats a tots els col·lectius de la població del municipi. La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que la voluntat de l’Ajuntament és promoure la pràctica de l’esport i acostar-lo a tots els col·lectius del municipi, des dels infants i joves fins a adults i gent gran, amb totes les mesures de protecció i prevenció.

La programació d’hivern i els nous serveis i activitats que s’ofereixen a persones i usuàries i abonades es pot trobar al web https://www.cambrils.cat/esports.

Recuperació de les sessions de natació

Amb el tancament de les instal·lacions esportives el passat mes de març per evitar la propagació de la covid-19, es van deixar de fer els cursets de natació, entre altres activitats. Per aquest motiu, a l’inici de la temporada esportiva 2020-2021 i, concretament del 14 de setembre al 24 d'octubre, es faran les sessions de recuperació del 2n Trimestre ajornades pels grups deNadons, Tortuguetes, Cavallets Blancs, Cavallets Grocs, Dofins Blaus, Foques Taronges i Foques Vermelles. Les sessions seran el mateix dia/hora/grup que tenia assignat el nen/a durant el segon trimestre.

D’altra banda, el primer trimestre de l’Escola de Natació començarà el 26 d’octubre. Des d’aquesta mateixa setmana ja es poden tramitar lesrenovacions de les inscripcions i el 28 de setembre s’iniciaranlesnoves inscripcions.

Activitats adreçades a gent gran

Pel que fa la col·lectiu de la gent gran, la programació ha començat el 14 de setembre amb els grups d’aquagym i gimnàstica de manteniment. Les activitats tindran un aforament limitat com a mesura per minimitzar el risc de transmissió del COVID-19. En l’ activitat d’aquagym l’ aforament màxim és de 18 persones per grup i s’han programat 10 grups. En la gimnàstica l’ aforament màxim és de 30 persones per grup i s’han programat 6 grups. D’ aquesta manera, s’ organitzen dues tipologies d’ activitats que apleguen 360 persones per trimestre.

Mesures de prevenció

El departament d’esports de l’Ajuntament de Cambrils ha elaborat un pla de contingència per la reobertura de les instal·lacions esportives i la posada en marxa dels entrenaments i les activitats i serveis per persones abonades i usuàries de les instal·lacions esportives.

Concretament, es prenen mesures com respectar la distància de 1’5m accés i cues, l’accés amb mascareta obligatori (durant la pràctica esportiva no és obligatori), la desinfecció de sabatilles amb catifa desinfectant, el control de temperatura (no arribar a 37.3º), la declaració responsable que signa la persona usuària, el control del grup de convivència en les activitats (nom, DNI, hora entrada i sortida), el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic, l’accés a l’espai esportiu seguint el circuit marcat, la reorganització d’espais de les activitats dirigides, el seguiment i control dels aforaments i el temps màxim dels diferents espais i la neteja de material esportiu amb productes desinfectants a l’inici i final de cada activitat, entre altres.

L’Apunt

Èxit de les activitats d’estiu

L’Ajuntament de Cambrils valora molt positivament el funcionament i l’ èxit que han tingut la programació del Casal d’estiu 2020 adreçats a menors d’entre 1 i 17 anys. Aquest estiu, en el context d’excepcionalitat derivat de la pandèmia, de forma addicional s’han pres tot un seguit de mesures per minimitzar el risc de transmissió de la Covid-19 i garantir el desenvolupament de les activitats, tenint en compte que infants i adolescents representen un grup de baix risc.

La regidora Natàlia Pleguezuelos fa un balanç positiu atesa la baixa incidència de la pandèmia en el desenvolupament del casal, quedant palès que es pot confiar en l'educació en el lleure, remarcant l'eficàcia dels protocols preventius que s’han dut a terme. La regidora també ha agraït de manera especial la tasca dels monitors i responsables de totes les activitats, que amb perfils joves però preparats, han assumit responsabilitats en uns moments de molta incertesa, i ha destacat la confiança de la ciutadania amb els casals d’estiu.

Els dos pilars de la prevenció de contagis han estat el distanciament físic i la traçabilitat. Tots els participants s’han agrupat en un màxim de 10 persones i cada grup va comptar amb dues persones dirigents. A més, s’han pres mesures com el rentant de mans, les mascaretes, els llistats de comprovació de símptomes diaris, la ventilació d’interiors tres vegades al dia, la neteja i desinfecció dels espais i els diferents accessos per evitar aglomeracions.

Les dades

Aquest 2020, al llarg de les 9 setmanes de programació, hi ha participat un total de 2.534 infants/adolescents. Cal tenir en compte que enguany s’han augmentat el nombre de places, ja que el 2019 es van programar 10 setmanes d’activitats i hi van participar un total de 1.571 infants/ adolescents.

Palau d’Esports

Cambri vacances 3/5 anys: 461 inscrits

Cambri vacances 6/8 anys: 305 inscrits

Cambri vacances 8-10 anys: 127 inscrits

Vacances Poliesportives 9-11: 218 inscrits

Vacances Poliesportives 12-14: 74 inscrits

Sortides Platja: 326 inscrits

Summer Cambri: 34 inscrits

Aventura’t: 169 inscrits

Cursets natació: 262 inscrits

Menjador: 3.359 menús

Estades nàutiques, vela, windsurf: 12 inscrits

Escola Mas Clariana

Cambri vacances 3/5 anys: 257 inscrits

Cambri vacances 6/8 anys: 124 inscrits

Cambri vacances 8-10 anys: 94 inscrits

Menjador: 1.306 menús

Comenta aquest article