Informació general

Es presenta el llibre "Cambrils. Espais per a la calma" impulsat des de l'àrea de Paisatge Urbà

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta; Alfred Arola, Rafael López-Monné, Robert Benaiges, Roser Guasch i Joan Mas
El Centre Cultural i Ocupacional va ser l'escenari ahir al vespre de la presentació del llibre "Cambrils. Espais per a la calma", impulsat des de l'àrea de Paisatge Urbà de l'Ajuntament de Cambrils.

L'acte va comptar amb la presència dels dos autors del llibre, el fotògraf Rafael López-Monné i l'escriptora i poeta Roser Guasch, l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges-, el regidor d'Obres Públiques i Paisatge Urbà -Joan Mas- i Alfred Arola de l'editorial d'Arola Editors, que va ser l'encarregat d'encetar l'acte. L'alcalde de Cambrils va definir el paisatge de Cambrils, "com un paisatge molt especial que té una llum molt especial, i que els cambrilencs tenim el privilegi de gaudir".

Per la seva banda, el regidor d'Obres Públiques i Paisatge Urbà -Joan Mas- va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, alguns detalls d'aquest projecte que va néixer de la idea de "donar a conèixer Cambrils des d'una altra vessant. Coneixem Cambrils per les seves platges, pel seu port, per la seva gastronomia, però no el coneixem molt pels seus espais verds".
En aquest sentit, Joan Mas va comentar que avui en dia, Cambrils ofereix una àmplia varietat de llocs i indrets, de parcs i jardins que el fan molt atractiu tant pels cambrilencs com per tota la gent que ens visita. Segons Mas, "volíem apropar aquest espai de natura. Són espais per reposar, estar tranquil, una de les grans característiques de Cambrils enfront d'altres poblacions costaneres. Hem sabut preservar aquests espais verds i fer una ciutat molt agradable i mediterrània, oberta i respectuosa amb la natura". En principi es va pensar en fer una mena de guia de parcs i jardins o un inventari dels arbres, "però va anar evolucionant cap a un llibre molt més poètic, amb unes fotografies precioses. Tota una obra d'art", segons va comentar Joan Mas.

El fotògraf del llibre Rafael López-Monné va explicar que "he volgut captar Cambrils des d'una mirada molt subjectiva. Per mi Cambrils és un indret on es respira cultura, en els carrers, en els jardins, en els espais oberts i la manera que té la gent de Cambrils de concebre aquest espai. A mi em fa estar-hi molt a gust". Per la seva banda, l'autora dels textos que acompanyen a cadascuna de les fotografies que recull el llibre - Roser Guasch- va definir-lo com un llibre que vol potenciar els espais de la calma, "els llocs on realment es pot reposar i pots estar en contacte amb la natura, perquè a Cambrils és possible". L'autora va definir els textos com una narració adreçada a un "tu" que no hi és i al qual li va explicant tots aquests espais.

Comenta aquest article