Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Instal·lacions esportives

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant instal·la enllumenat LED a les pistes dels pavellons esportius municipals

Amb aquesta actuació, el consistori estalviarà gairebé 9.000 euros a l’any en la factura de llum; i reduirà les emissions de CO2 a l’atmosfera

Per Redacció

Imatge dels treballs de substitució de l'enllumenat
Imatge dels treballs de substitució de l'enllumenat | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha contractat la instal·lació d’enllumenat LED a les pistes dels pavellons esportius municipals, En el cas del pavelló de l’Hospitalet de l’Infant, situat al carrer Tivissa 5, els treballs de substitució de les lluminàries existents d’halogenurs metàl·lics per unes de noves amb tecnologia actual de baix consum,van començar l’última setmana de juliol; mentre que al pavelló de Vandellòs, ubicat al carrer de les Flors 34, van iniciar-se la darrera setmana d’agost.

En ambdós llocs, les obres inclouran l’execució de noves línies elèctriques, quadres elèctrics de comandament i protecció; i quadre de control remot de les lluminàries. El projecte preveu la gestió individualitzada a distància de cada punt de llum, amb control individual d’encesa i apagada, control de potència i flux lluminós, etc., la qual cosa permetrà adaptar l’enllumenat dels pavellons coberts a les necessitats de cada moment. En aquest sentit, cal tenir en compte que aquests equipaments municipals acullen durant tot l’any no només activitats esportives sinó també diferents actes públics.

Aquestes actuacions, adjudicades a l’empresa SECE S.A per un import de 117.000 euros aproximadament i un termini d’execució de 5 mesos, “s’emmarquen dins de l’estratègia local de lluita contra el canvi climàtic, reducció de consum energètic, i millora de les instal·lacions municipals i del servei a la ciutadania”, segons ha explicat el regidor d’Esports, Diego García.

El consum energètic es reduirà un 42%

Amb aquesta millora de l’enllumenat, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’estalviarà 9.000 euros a l’any en la factura de la llum (segons es calcula, el consum energètic es reduirà un 42% en el pavelló de Vandellòs; i un 53,44%, en el de l’Hospitalet de l’Infant).. El benefici d’aquesta actuació no només serà econòmic sinó també ambiental, perquè permetrà reduir les emissions de CO 2 a l’atmosfera (en concret, 26 Tn de CO 2 a l’any).

Per finançar aquest projecte, el consistori comptarà amb una subvenció del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, corresponent al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC 2020-2024), que serà de 71.000 euros, aproximadament.