Camp

Coronavirus

Reus vol abaixar la corba de rebrot en els quinze dies de pròrroga dictaminats pel Departament de Salut

Per ACN

Dos voluntaris de Protecció Civil, recordant l'ús obligatori de la mascareta, el passat 18 d'agost a Reus
Dos voluntaris de Protecció Civil, recordant l'ús obligatori de la mascareta, el passat 18 d'agost a Reus | ACN (Roger Segura)

L'Ajuntament de Reus vol abaixar la corba de rebrots en els quinze dies de pròrroga que el Departament de Salut ha dictaminat aquest divendres. L'alcalde Carles Pellicer ha valorat que la ciutat es troba en una situació millor després que hagin funcionat les mesures sanitàries preses per reduir la propagació del virus. Ara mateix, l'índex de rebrot és de 271 quan a Catalunya es xifra en 186, segons el regidor de Salut, Òscar Subirats. Davant d'aquesta situació, han demanat a la ciutadania "esforç" i "comprensió" als sectors de la restauració, del comerç i de l'oci nocturn del municipi. 

"Estem en una situació molt millor, però no suficient. Per tant, ens cal mantenir l'esforç, individual i col·lectiu. Les properes setmanes són clau", va afirmar l'alcalde ahir al migdia en la roda de premsa per valorar que el Departament de Salut hagi allargat en quinze dies més les mesures restrictives a la ciutat. Segons el regidor de Salut ja han aconseguit doblegar la corba de rebrots, tot i que no han rebaixat prou els índexs per sortir de la zona de risc. Actualment, l'índex a Reus se situa en 271, quan hauria d'estar per sota de 100. "Encara ens queda molta feina, l'índex de rebrots a Catalunya és de 186. Per acostar-nos a la mitjana catalana encara tenim una mica menys de 100 punts", ha precisat Subirats.

Per això, ha demanat que la ciutadania sigui cauta i rigorosa a l'hora de complir amb les restriccions i mesures de seguretat i ha insistit en la importància de rentar-se les mans i l'ús de la mascareta per tal que "tota la feina feta fins ara no se'n vagi per l'aigüera". Pel que fa als casos de l'hospital Sant Joan de Reus, el regidor de Salut ha subratllat que es tracta de dues realitats diferents i que des del centre hospitalari s'han pres les mesures necessàries per preservar la salut dels professionals i pacients de les dues plantes afectades.

Finalment, Pellicer ha cridat la ciutadania a fer un "esforç" més per acabar de doblegar la corba de contagis. "Ho estem fent bé, amb tristor perquè voldria que això s'acabés d'una vegada", ha dit. I ha donat el "suport total" al sector de la restauració, de l'oci nocturn i del comerç i els ha demanat comprensió davant la pròrroga del Govern.

Comenta aquest article