Informació general

Política

El primer tinent d'alcalde Lluís Abella se suma al reguitzell de baixes del PDeCAT

Sis alcaldes i dotze caps de llista de poblacions del Baix Camp a més de diferents càrrecs territorials han anunciat la seva baixa del PDeCaT i seguiran dins a Junts X Cat

Per Lluís Rovira i Barenys

Elsa Artadi i Lluís Abella, en una passejada pel Port, l'abril de l'any passat, en període preelectoral
Elsa Artadi i Lluís Abella, en una passejada pel Port, l'abril de l'any passat, en període preelectoral | Lluís Rovira i Barenys

Lluís Abella, primer tinent d'alcalde i cap de llista de la formació Junts X Cambrils, ha anunciat la seva baixa del PDeCAT arran de la demanda feta per aquesta formació a JxCat davant els tribunals de justícia per l'ús de les sigles. Abella ja s'havia afiliat a JuntsXCat i mantenia la doble militància tot esperant una entesa entre les dues parts però la demanda feta pel PDeCAT a la justícia espanyola per l'ús de les sigles ha estat el detonant que l'ha portat a fer aquest pas, juntament amb tot un seguit d'alcaldes i caps de llista del Baix Camp. Abella ha manifestat a revistacambrils.cat que continua treballant per les prioritats que ja s'havia marcat, "que són treballar per Cambrils i per la independència de Catalunya". Recordem que aquest passat dilluns el comitè local del PDeCAT ja havia anunciat la seva baixa en bloc del PDeCAT.

Alcaldes i caps de llista del Baix Camp es donen de baixa del PDeCAT

Els alcaldes de l’Aleixar, les Borges del Camp, l’Argentera, Maspujols, Prades i Riudoms, fins ara del PDeCAT, i els caps de llista d'Arbolí, L’Albiol, Castellvell del Camp, Cambrils, Colldejou, Capafons, Duesaigües, Mont-roig del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant,així com representants de Botarell, Vilaplana, Vilanova d’Escornalbou i Vinyols i els Arcs, han fet pública la seva baixa del partit demòcrata i el seu suport al nou projecte del president Carles Puigdemont. A la pràctica, això representa que els equips municipals d’aquests municipis (més de 50 regidors, la gran majoria dels de la comarca), 7 Consellers Comarcals juntament al President del mateix Consell Comarcal, i la gran majoria d’associats dels municipis de la comarca s’incorporen a Junts per Catalunya.

"Junts per Catalunya és l’únic camí per construir un moviment ampli, transversal i majoritari que permeti assolir la independència de Catalunya"

Aquest abandonament del partit demòcrata se suma als ja coneguts durant aquests darrers dies a nivell nacional, en el que sembla que serà un degoteig continu de militants del PDeCAT cap a Junts per Catalunya. En un comunicat fet públic avui, els alcaldes i caps de llista consideren que "cal estar al costat del sentir majoritari dels seus ciutadans i per tant donar compliment al mandat de l’Assemblea Nacional i del Consell Nacional del PDeCAT de desembre 2019 de transitar cap a Junts X Catalunya. Una condició que després dels darrers moviments del partit demòcrata considerem que no hi ha cap intenció de complir." Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp consideren que han d’estar "al costat de la defensa de la llibertat del país, d'aquells que estan patint la repressió per treballar en aquest sentit". Així mateix, els càrrecs locals creuen que el projecte de Junts per Catalunya "defensa els valors i el projecte de país pels quals van entrar en política, perquè té la capacitat d’aglutinar una gran majoria dels ciutadans i ciutadanes que tenen com objectiu construir un país lliure i pròsper i perquè consideren que el país reclama una adaptació de les maneres de fer política que permetin unir totes les sensibilitats en un projecte comú". Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp creuen que "Junts per Catalunya és l’únic camí per construir un moviment ampli, transversal i majoritari que permeti assolir la independència de Catalunya, en el qual hi trobarà lloc qualsevol persona que cregui en la llibertat, el progrés i la justícia social."

Altres càrrecs territorials que han deixat el PDeCAT

A aquesta decisió del poder local del Baix Camp cap a la nova formació de Carles Puigdemont s’hi han sumat nombrosos càrrecs i responsables dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya, com per exemple Joan Plana, delegat d’Esports; Trini Castro, directora dels SSTT de Territori i Sostenibilitat; Carme Mansilla, directora dels SSTT d’Empresa i Coneixement i Mònica Solé, directora dels SSTT d’Interior. Així mateix, també se sumen a aquest pas el President del Port de Tarragona, en Josep M Cruset, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep M Tost, ambdós militants del Baix Camp.

Pel que fa a Reus també s’hi sumen els números dos i tres de la llista municipal del Partit Demòcrata, Montse Vilella i Teresa Pallarès. Pallarès és membre de l’Executiva del Partit i tresorera des del passat mes d’agost i Montserrat Vilella s’ha sumat a la llista de càrrecs locals del Baix Camp que han anunciat la seva baixa del Partit Demòcrata.

 

 

 

 

 

Comenta aquest article