Informació general

Coronavirus

Els índexs de risc de rebrot de coronavirus baixen a Cambrils

Actualment, l'índex segueix en un nivell "alt", però les xifres han anat disminuint els darrers dies. També baixa la taxa de reproducció de l'epidèmia fins a 1.20 després que el dissabte es disparés a 3.52

Per Redacció

Gent passejant pel port, aquest passat mes d'agost
Gent passejant pel port, aquest passat mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Els índexs de risc de rebrot de coronavirus han anat baixant en els darrers dies a Cambrils. Tot i que a data d'avui –en la darrera actualització de les 9:16 hores–, l'índex se situa en un nivell "alt", les dades han anat disminuint progressivament. Segons el mapa interactiu elaborat per TV3, Cambrils –amb 33.898 habitants i una densitat de població de 962,74hab/km2– registra un índex de 124.19 (Alt), lleugerament inferior al d'ahir dimecres quan es va situar en 143.52. Aquestes dades són més favorables tenint en compte les que es van assolir el passat dissabte 29 d'agost quan el municipi es va situar amb un índex de 239.09 (molt alt).

Baixa la taxa de reproducció de l'epidèmia a Cambrils

Quant a casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, el mapa en situa 21; mentre que els casos diagnosticats amb PCR els últims 14 dies se situen en 36. La incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants a Cambrils és de 103.25, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) se situa en 1.20 (l’epidèmia creix si és superior a 1). Aquesta també és una dada positiva tenint en compte que el passat 29 d'agost l'estadística es va disparar fins a 3.52.

Recordem que la setmana passada, l'evolució de l'índex de rebrot va anar pujant: dilluns 24 d'agost se situava en un nivell "baix", dimecres pujava a nivell "alt" i divendres se situava en "molt alt". Recordem que el mapa estableix diferents escales: de 0 a 30 el risc és molt baix; de 31 a 70 el risc és baix; de 71 a 100 el risc és mitjà; de 101 a 200 el risc és alt i més de 200 el risc és molt alt. Cal destacar, segons informa TV3 en els seus gràfics que, de vegades, en localitats o regions sanitàries amb baixa densitat de població i un comportament de pocs contagis, qualsevol petit increment pot distorsionar les dades de risc sense que la situació sigui de gravetat.

Salou, Reus i Tarragona en un índex "molt alt" i Vila-seca millora i passa a "alt"

Respecte a municipis propers a Cambrils, les capitals Reus i Tarragona es mantenen en un risc "molt alt", així com Salou, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i, Vinyols i els Arcs que en pocs dies ha passat d'un risc "molt baix" a "molt alt". També empitjora Riudoms que passa d'un nivell "mitjà" a nivell "alt", mentre que Vila-seca millora les seves xifres i se situa en un nivell "alt" després de molts dies en el nivell "molt alt". Montbrió del Camp també passa de tenir un nivell "molt baix" –el passat dissabte– a l'actual nivell "mitjà".

Comenta aquest article