Informació general

Detencions

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana a gran escala

Transportava a Polònia més de mitja tona de droga a la setmana i el seu cap dirigia la banda des de la presó

Per Redacció

Imatge d'una de les plantacions de la banda desarticulada amb epicentre a Tarragona
Imatge d'una de les plantacions de la banda desarticulada amb epicentre a Tarragona | Cedida (CNP)

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia de Polònia, han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada a el tràfic internacional de marihuana i han detingut 18 dels seus membres. El grup tenia el seu centre neuràlgic a Tarragona, si bé actuava a tot Espanya, i transportava Polònia més de mitja tona de droga a la setmana oculta en furgonetes. En l'operació han estat detingudes 18 persones i s'han intervingut 127.000 euros en efectiu, 6 immobles i 7 vehicles. Els agents han localitzat milers de plantes en diferents fases de creixement dins de les cinc plantacions controlades pels arrestats.

L'organització interactuava amb traficants a nivell local

Els membres de l'organització criminal, composta per ciutadans de nacionalitat polonesa, actuaven com "majoristes" i compraven grans quantitats d'estupefaent a d'altres traficants locals per a la posterior venda a nivell internacional. Els investigats, assentats a la província de Tarragona, havien estès el seu radi d'acció a altres províncies espanyoles, on contactaven amb els responsables d'altres plantacions als que compraven el seu cultiu, mantenint així una àmplia xarxa de subministradors.

Després de diverses indagacions, es van poder localitzar plantacions regentades pels membres de l'organització, així com els domicilis dels integrants, al costat d'altres plantacions a les que els membres acudien amb certa regularitat per comprar les collites als traficants locals. Tot seguit exportaven l'estupefaent, emprant per a això les seves vies de transport europees i venent així la substància en el mercat negre internacional.

Enviaments de més de 500 kilograms de droga a la setmana en furgonetes

Així mateix es va poder constatar que la marihuana era posteriorment enviada a Polònia en furgonetes, camuflada dins de rodes de camió. D'altra banda, movien els diners procedents de la venda de la substància estupefaent amagat en llocs recòndits, com paquets de pasta alimentària, per dificultar la seva localització. Els arrestats reinvertien els seus beneficis en noves plantacions, immobles i vehicles d'alta gamma amb l'objectiu de blanquejar així els beneficis obtinguts.

Finalment, després de la fase d'explotació de l'operació, es van dur a terme 11 entrades i registres a Tarragona, Barcelona i Granada, en què es van intervenir 127.000 euros en efectiu i es va detenir 18 membres de l'entramat delictiu. A més, es van trobar desenes de paquets de marihuana ja envasada i llesta per al seu trasllat a l'estranger. El presumpte responsable de l'organització es trobava a la presó, des d'on dirigia l'entramat criminal i estava a l'espera de ser traslladat a Polònia per ser jutjat a per pertinença a organització criminal i tràfic internacional d'estupefaents. Set dels detinguts van ingressar a la presó per ordre judicial.

Comenta aquest article