Esports

Excursionisme

Cambrils acollirà el I Campionat de Catalunya de marxa aquàtica «Ciutat de Cambrils» el proper 4 d'octubre

La marxa aquàtica forma part de la programació regular d'activitats del Centre Excursionista de Cambrils, que és pioner en aquesta disciplina esportiva des que es va començar a popularitzar

Per Redacció

Cartell del campionat de Catalunya de marxa aquàtica que es disputarà el proper 4 d'octubre a Cambrils
Cartell del campionat de Catalunya de marxa aquàtica que es disputarà el proper 4 d'octubre a Cambrils | Cedida

El proper dia 30 d'agost arrenca el I Circuit Català de Marxa Aquàtica, un esdeveniment organitzat per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre els participants. Durant els mesos de setembre i octubre, diverses platges catalanes, des de la Costa Daurada a la Costa Brava, aplegaran un seguit de proves no competitives, així com el I Campionat de Catalunya “Ciutat de Cambrils”, primera prova de competició al territori, que tindrà lloc a la platja del Regueral de Cambrils el proper 4 d'octubre.

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l'aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l'any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més a més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l'entrenament d'esportistes d'altres disciplines.

El Centre Excursionista de Cambrils és pioner en marxa aquàtica

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa Federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre els seus socis i simpatitzants. El C.E. Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, la Janina Castellnou i l’Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l'estiu de 2019. 

Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d'activitats del C.E.Cambrils, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s'han convocat al I Circuit Català i al I Campionat.

Sis marxadores del C.E Cambrils participaran en el I Campionat de Catalunya de marxa aquàtica "Ciutat de Cambrils"

El C.E. Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que afronten amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra. 

L’equip, format per l'Amelia Arán, Janina Castellnou, Mercè Curto, Leonor Hernández, Alexia Pedrerol i Carola Stöter, vol agrair a la secció de marxa aquàtica de la FEEC i a totes les entitats esportives que participaran en el circuit la seva col·laboració, la gran voluntat de tecnificació de la disciplina i de la unió d'esforços per al futur d’aquest esport, així com les bones vibracions dels marxadors i marxadores.

Per acabar, el C.E. Cambrils fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l'equip de marxadores el proper 4 d'octubre, dia del I Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”, i facin que aquest esdeveniment estigui a l’altura del municipi i de la seva gent de mar.

Calendari oficial del I Circuit Català: