Informació general

Educació

Incertesa sobre l'inici del nou curs escolar davant l'evolució de la pandèmia de coronavirus

Quan falten tres setmanes perquè els alumnes tornin a les escoles i instituts per iniciar el curs escolar, encara hi ha molta incertesa sobre el retorn a les aules

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un inici de curs, a l'entrada de l'escola Joan Ardèvol
Imatge d'arxiu d'un inici de curs, a l'entrada de l'escola Joan Ardèvol | Lluís Rovira i Barenys

Quan falten tres setmanes perquè els alumnes tornin a les escoles i instituts per iniciar el curs escolar, encara hi ha molta incertesa sobre el retorn a les aules. En el discurs de cloenda de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que va tenir lloc ahir a Prada, el president de la Generalitat, Quim Torra, va avisar que les escoles obriran "sí o sí" al setembre. Torra va assegurar que no es poden permetre que els ciutadans no vagin a la feina i que els centres educatius es mantinguin tancats. En aquest sentit, el president de la Generalitat va assenyalar que "venen dies decisius" per afrontar la pandèmia. "Hem de doblegar la corba i per això demanaré un nou esforç als ciutadans", va indicar Torra. En la compareixença, el president va comunicar que en les properes hores anunciaria un pla per la tornada de les vacances tant a la feina com a l'escola. "Tal i com diu el doctor Argimon, un país no pot funcionar sense les seves escoles", va assegurar.

De la mateixa manera, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va afirmar en una entrevista duta a terme dijous passat que aquesta setmana es farien públiques noves directrius pactades amb Salut per a l'inici del curs escolar. Per ara, el retorn als centres educatius està "garantit" de manera presencial el 14 de setembre, però encara cal detallar molts aspectes sobre el començament del curs.

Possibilitat de retardar l'inici del curs escolar

D'altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la compareixença que va fer aquest passat dissabte va obrir la porta a la possibilitat de retardar l'inici del curs escolar en funció de com evolucioni la pandèmia i de com funcionin unes noves mesures restrictives que es posarien en marxa a partir del divendres d'aquesta setmana.

Comenta aquest article