Informació general

Salut

Salut endureix les mesures per la covid-19 a Reus i restringeix l'aforament de bars, restaurants i terrasses al 50%

L'Ajuntament de Reus tanca parcs, instal·lacions esportives i zones de jocs infantils per prevenir els contagis

Per ACN

Imatge del carrer Monterols de Reus amb diverses persones caminant amb mascareta, el passat 18 d'agost
Imatge del carrer Monterols de Reus amb diverses persones caminant amb mascareta, el passat 18 d'agost | ACN (Roger Segura)

El Departament de Salut ha endurit les mesures preventives per la covid-19 a Reus, amb restriccions més estrictes que a Barcelona i Figueres. Queden prohibides les trobades de més de deu persones i es limita l’aforament al 50% en bars i restaurants, tant a l’interior com a l’exterior. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments. Es restringeix l’aforament en cerimònies religioses al 33% i en esdeveniments culturals i esportius, al 50%. "Fem una crida a no anar-hi si no és estrictament necessari; només tenim quinze dies per rebaixar l’activitat de tot el país", va afirmar la consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc d’una visita aquest passat divendres a Reus, on va visitar els espais de cribratge massiu en tres barris de la ciutat.

L'Ajuntament de Reus tanca parcs, instal·lacions esportives i zones de jocs infantils per prevenir els contagis

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus ha adoptat mesures complementàries de competència municipal per reduir el risc de rebrot a la ciutat. Concretament, i per un període provisional de 15 dies a partir de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), tancarà els parcs municipals, les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure i zones de jocs infantils. Alhora, reforçarà la desinfecció de la via pública a la ciutat, començant pels barris en els quals s’han iniciat els cribratges. 

El comitè s’ha fet seves les mesures anunciades per la consellera de Salut. En paral·lel, l'alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella, ha mantingut una reunió amb representants del sector econòmic de la ciutat per explicar-los les noves mesures adoptades pel departament de Salut i les mesures complementàries del consistori. A la reunió també hi ha assistit la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez; i la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles.

Comenta aquest article