Informació general

Covid

Salut farà un cribratge massiu amb PCR en diferents barris de Reus per detectar positius asimptomàtics de COVID

Per Redacció

Hospital Sant Joan de Reus
Hospital Sant Joan de Reus | Cedida

Salut realitzarà cribratges massius amb proves PCR a tres barris de Reus, la Sardana (ABS Reus I i II), la Pastoreta i Monestir (ABS Reus V). La població diana per a aquests cribratges seran les persones residents en aquests barris d'entre 20 i 50 anys. Els cribratges començaran el divendres 21 d'agost per continuar fent-los el dissabte 22 i el dilluns 24.

Al CAP Sant Pere s'hi instal·laran diferents mòduls exteriors per tal de realitzar la recollida de mostres als residents al barri de la Sardana. A l'Hospital Sant Joan de Reus es realitzaran les proves als residents dels barris de la Pastoreta i Monestir. Salut vol realitzar en aquests dies 1.000 proves diàries per tal de tenir testades 3.000 persones un cop finalitzat el cribratge.

A més dels cribratges massius que realitza Departament de Salut amb la col·laboració dels proveïdors de la ciutat, l'ICS Camp de Tarragona i l'Hospital Sant Joan de Reus, s'ha incrementat l'acció comunitària amb agents cívics, Protecció civil i Guàrdia Urbana per part de l'Ajuntament de Reus.

334 casos positius de coronavirus en una setmana a la Regió Sanitària Camp de Tarragona

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona l'índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 139,07 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l'Rt se situa en 1,76. En la darrera setmana hi ha hagut 334 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Pel que fa a Reus l'índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 390,51 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l'Rt se situa en 2,44. En la darrera setmana a Reus s'han donat 133 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Comenta aquest article