Informació general

S'inaugura el Centre Cívic de Vilafortuny davant l'expectació de nombrosos veïns

Per Èlia Bellmunt



Un moment dels parlaments en la inauguració, el passat dissabte, del centre cívic de Vilafortuny
El Centre Cívic de Vilafortuny va ser inaugurat el passat dissabte dia 3 de març a càrrec del delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté. Els veïns de Vilafortuny i les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Robert Benaiges, també van ser presents en aquesta jornada de portes obertes.

Un acte protocol·lari

Xavier Sabaté va ser l’encarregat de descobrir la placa commemorativa de l’acte. Tot seguit, Josep M. Roger –president de les associacions i entitats de propietaris del conjunt d’urbanitzacions de Vilafortuny– el va guiar per les instal·lacions per tal de donar-li a conèixer els diferents espais del centre. En aquest recorregut, l’alcalde i regidors també van seguir la comitiva. Els passos de la comitiva oficial eren seguits i interromputs pels veïns presents a l’acte i pels residents de la residència Montemar, que es troba just davant per davant del Centre Cívic.

Esforç i reivindicació

Una vegada finalitzat el recorregut pel centre, al porxo del mateix es van fer els parlaments. El primer a intervenir va ser Josep M. Roger, qui es va mostrar efusivament agraït a l’actual equip de govern per les seves atencions al barri de Vilafortuny: “en quaranta anys mai no havia vist un Ajuntament més abocat en Vilafortuny. Continuïn igual perquè Vilafortuny ho necessita”. El president de les associacions i entitats de propietaris del conjunt d’urbanitzacions de Vilafortuny va explicar que “aquest Centre Cívic recull l’esforç de molta gent durant molts anys” i va manifestar-se esperançat perquè durant molts anys han estat esperant actuacions i equipaments en el barri i ara ja tenen escoles i un centre cívic, entre d’altres projectes.
 
Salvador Matas –regidor de Participació Ciutadana, Joventut i Medi Ambient– va felicitar els veïns de Vilafortuny per aquest nou espai de trobada que serà el Centre Cívic. Un centre on a part dels espais per a les entitats també hi ha serveis descentralitzats de l’Ajuntament com són l’OAC i la Policia Local.

Xavier Sabaté va explicar en la seva intervenció que estava agraït que el seu nom no aparegués a la placa inaugurativa del Centre perquè “els polítics passen però les plaques queden”. En aquesta línia, va felicitar l’actual equip de govern per la gestió duta a terme fins al moment: “hi ha coses que no es veuen, com els bons gestors, els bons tècnics i els bons veïns, però això no s’improvisa i amb el creixement que experimenta Cambrils no es fàcil”. El delegat del govern a Tarragona va desitjar moltes felicitats als veïns de Vilafortuny ja que les seves reivindicacions han fet possible el Centre Cívic: “us mereixeu aquest equipament en aquesta zona”.

L’alcalde Robert Benaiges va ser l’encarregat de cloure els parlaments oficials tot destacant que el Centre serà un espai de trobada, d’intercanvi d’opinions i de convivència; “un espai de referència dels veïns”. L’alcalde també va insistir en la idea repetida al llarg de tots els parlaments que “això ha estat possible gràcies a vosaltres, a la gent que ha reivindicat Vilafortuny durant molts anys”.

Una festa

En acabar els parlaments, els assistents es van traslladar a l’interior de l’edifici on la Coral de Vilafortuny va interpretar dues peces. A més a més, el Col·lectiu de Dones de Vilafortuny i l’Associació Cultural de Vilafortuny van col·laborar en la inauguració del Centre tot exposant la seva obra pictòrica en diversos espais del Centre. L’acte va finalitzar amb un aperitiu servit al porxo del recent inaugurat Centre Cívic de Vilafortuny.

Edifici d'una planta

El Centre Cívic de Vilafortuny està situat a la zona dels Tallats 2, a l’avinguda del Mas de Clariana a tocar del vial del Cavet. En un solar de 3.000 metres quadrats s’ha construït un edifici de 400 metres quadrats, una pista poliesportiva, un aparcament i una zona enjardinada.
Els espais del centre estan distribuïts en un edifici de només una planta i amb la teulada inclinada. L’interior de l’edifici està estructurat en tres àrees, una d’ús municipal, que acull les oficines descentralitzades de l’OAC i de la Policia Local, a més d’un despatx per a reunions. La segona àrea es destina a l’ús dels veïns, amb diverses sales polivalents per a fer les activitats de les associacions. La tercera àrea està ubicada a la part posterior de l’edifici, és una zona compartida, amb lavabos, vestidors i magatzem.



Comenta aquest article