Informació general

Diada

Cambrils acollirà una de les concentracions del proper Onze de Setembre

La concentració es farà a l'avinguda de Charles Darwin, des de la font del Centenari fins a la nova estació de tren i serà una de les cinc que es faran al Camp de Tarragona

Per Redacció

Imatge de la manifestació de la Diada de l'any passat, a la Gran Via de Barcelona
Imatge de la manifestació de la Diada de l'any passat, a la Gran Via de Barcelona | Lluís Rovira i Barenys

Enguany l'Onze de Setembre serà una Diada atípica, ja que la pandèmia impossibilita que es pugui fer una gran mobilització multitudinària a Barcelona. Per això, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la col·laboració d'Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), s'ha reinventat i ha organitzat un seguit de mobilitzacions que combinaran unes protestes físiques a la tarda amb una trobada virtual. El lema de tot plegat serà "El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents". Les concentracions es desplegaran per tot el territori català. A la regió del Camp de Tarragona hi haurà mobilització física a Cambrils, Reus, Tarragona, Valls i Montblanc. Els habitants del Baix Camp es distribuiran entre Reus i Cambrils.

La Diada física: concentració al Passeig Charles Darwin

A Cambrils, per tal de garantir les mesures de seguretat i sanitàries amb motiu de la pandèmia i per tal de facilitar l'accessibilitat i l'aparcament a les persones assistents, la concentració es farà a l'avinguda de Charles Darwin, des de la font del Centenari fins a la nova estació de tren. La concentració es farà per la tarda, amb parlaments encara per determinar. En aquest espai també s'hi disposaran paradetes de les diferents entitats col·laboradores.

Venda de samarretes

Les Territorials de l'ANC necessiten vendre marxandatge perquè es financen sobretot de la venda de samarretes de la Diada. A Cambrils es poden adquirir a Infor Apartaments, situat al número 4 del carrer Mont-roig, de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16:30 a 19 h i diumenge i festius d'11 a 13 h. També es poden comprar a la botiga en línia de l'Assemblea, als supermercats Bon Preu i als hipermercats Esclat.

A més, l'ANC ofereix tothom l'oportunitat de fer-se soci/a de l'entitat per 15 euros, amb la quota pagada fins al 31 de desembre de 2020 i amb la samarreta de l'Onze de Setembre de 2020 de regal.

La Diada virtual: Xarxa Independència

La part digital tindrà com a eix central la web Xarxa Independència (https://xarxaindependencia.cat/index.php/ca/), que es va activar la setmana passada. L'objectiu d'aquesta iniciativa és crear una gran xarxa virtual que mostri la implementació de l'independentisme al país i la capacitat col·lectiva de les persones per a fer grans canvis.

A més, es tracta d'una iniciativa solidària, ja que els diners que se n'obtinguin es destinaran a ajudar als sectors més afectats per la pandèmia, com el cultural, el mediambiental, el sanitari i el social.

Com aconseguir el codi QR per participar en la Xarxa Independència

Per crear la gran xarxa virtual, les persones hauran de crear vincles virtuals entre elles mitjançant codis QR. Els codis es podran obtenir de maneres diferents: en format digital, a través de la pàgina web de la Xarxa Independència; a les assemblees territorials; als supermercats Bonpreu i Esclat i a la botiga en línia de l'Assemblea. En el cas dels supermercats, el codi va inclòs amb el paquet de venda de la samarreta que ha dissenyat l'ANC per a la Diada 2020. La donació mínima per cada codi QR és de dos euros.

En concret, per participar en la Xarxa Independència caldrà disposar del codi QR, validar-lo a la web i indicar un nom d'usuari. La participació serà anònima, només caldrà indicar el municipi de residència. En acabat, tots aquests vincles s'il·lustraran sobre un mateix mapa virtual que dibuixarà una gran xarxa de col·laboració ciutadana.

Per a més informació sobre la venda de samarretes o algun altre tema, es pot contactar amb l'ANC de Cambrils a través del correu electrònic cambrils@assemblea.cat.

Comenta aquest article