Cultura

Festival Pròleg

El Festival Pròleg celebrarà la seva segona edició amb els concerts de Judit Neddermann i Ferran Palau

«El vespre del Pròleg», que tindrà lloc el 6 de setembre al Parc del Pinaret, està organitzat per la nova entitat juvenil cambrilenca anomenada Associació Pròleg

Per Maria Vidal

Judit Nedermann, en l'actuació que va fer a la Cripta de l'Ermita el novembre de 2018
Judit Nedermann, en l'actuació que va fer a la Cripta de l'Ermita el novembre de 2018 | Josep M Ferrando

El Festival Pròleg torna amb una segona edició. La jornada cultural, artística i musical que va tenir lloc l'any passat, enguany s'ha convertit en "El vespre del Pròleg", per tal de seguir oferint als cambrilencs una alternativa lúdica però adaptada a les circumstàncies sanitàries actuals. Així doncs, aquest esdeveniment, que es durà a terme el proper diumenge 6 de setembre al Parc del Pinaret, acollirà els concerts en acústic dels cantautors Judit Neddermann i Ferran Palau, ambdós artistes destacats dins el panorama musical català.

"El vespre del Pròleg" s'emmarca dins dels actes del programa de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, els quals s'han donat a conèixer avui i tindran lloc entre el 29 d'agost i el 12 de setembre. Les dues actuacions del Festival Pròleg seran gratuïtes, però cal que prèviament els assistents reservin l'entrada a través de la pàgina web Entradium, ja que l'aforament serà limitat a 250 persones. Actualment, l'enllaç de les entrades encara no està actiu però s'activarà aquesta tarda a partir de les 19 h.

Les portes del recinte del Parc del Pinaret s'obriran a les 18 h del diumenge 6 de setembre, i està previst que els concerts, que es duran a terme a l'auditori del parc, s'iniciïn a les 19 h i finalitzin a les 22 h. A causa de la situació sanitària derivada de la Covid-19, tothom tindrà un lloc assignat durant les actuacions per evitar aglomeracions i respectar les distàncies de seguretat, els assistents hauran de portar mascareta i no hi haurà servei de barra. Les entrades reservades perdran la seva vigència a partir de les 20 h del 6 de setembre, per tal de garantir que tothom qui n'hagi reservat hi assisteixi.

L'Associació Pròleg, una nova entitat juvenil de Cambrils per promoure la cultura al municipi

El Festival Pròleg va néixer l'estiu passat com un projecte de la branca de Trucs de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, però alguns dels seus impulsors han decidit donar continuïtat a l'esdeveniment i constituir-se com una nova entitat juvenil de Cambrils, pertanyent al Departament de Joventut de l'Ajuntament. Pau Senserrich, membre de l'Associació Pròleg, ha explicat a revistacambrils.cat que el seu objectiu és "seguir duent a terme el projecte i seguir fomentant la cultura a Cambrils".

D'altra banda, Senserrich ha detallat que la intenció de la nova entitat és intercalar un any d'un gran festival, com el que va tenir lloc l'agost passat, amb un any on se celebri una jornada en format més petit, de manera que aquesta els pugui servir de transició per poder organitzar el següent festival. En aquest cas, la situació sanitària actual els ha permès posar en marxa aquestes actuacions en format reduït i, alhora, acabar de consolidar-se com a associació. L'organitzador del Pròleg també ha destacat que l'esdeveniment és gratuït, però qui ho vulgui pot fer donatius i que l'entitat està oberta a nous socis. 

Cartell de «El vespre del Pròleg»

 

Comenta aquest article