Informació general

Salut

La Generalitat acorda l'horari de tancament de bars i restaurants a la 1 h de la matinada i la prohibició de fumar a l'aire lliure si no hi ha distància

Aquestes noves mesures extraordinàries s'han pres per contenir els rebrots de Covid-19 i entren en vigor avui

Per Redacció

Imatge del passeig Miramar al vespre, aquest darrer cap de setmana
Imatge del passeig Miramar al vespre, aquest darrer cap de setmana | Lluís Rovira i Barenys

 D’entre aquestes mesures que entren en vigor avui, per controlar l'expansió de la Covid, destaquen l’horari de tancament de bars i restaurants a la 1 h de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores, així com la limitació de fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui garantir la distància de seguretat de 2 metres. La norma entra en vigor avui coincidint amb la publicació en el DOGC.

Mitjançant aquesta resolució, s’aprova la declaració d’actuacions coordinades en salut pública, entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, per respondre davant la situació especial de risc derivada de l’increment de casos positius per COVID-19, manifesta des del 14 d’agost de 2020.

Sobre la prohibició de fumar a l’aire lliure si no hi ha prou distància interpersonal de seguretat, la resolució contempla que la limitació s’aplicarà tant al consum de tabac com al de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.  

La resolució també recorda a la ciutadania la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable, així com que aquestes trobades socials siguin d’un màxim de 10 persones.

 

Comenta aquest article