Informació general

Salut

El Camp de Tarragona entra en risc de rebrot alt per un increment de casos a Reus

L'índex a la regió sanitària se situa en 121,84 la taxa més alta dels últims quatre mesos

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus
Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan de Reus | Cedida (ACN / Roger Segura)

El Camp de Tarragona ha entrat en un risc de rebrot alt després de dos dies de fort increment de contagis concentrats a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Reus. Concretament, la taxa de risc es troba en 121,84, la dada més alta des del 6 d'abril, últim dia en què es va situar per sobre dels 100. La setmana passada, el risc de rebrot era del 54,94 (mitjà-baix). Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de biologia computacional de la UPC, han advertit també que la regió sanitària "entra al vermell", d'on havia sortit a l'abril, i demanen "màxima precaució a la zona". Fonts del Departament de Salut han indicat que estan analitzant les dades de Reus davant l'augment de casos de les últimes hores.

Ahir, 17 d'agost, hi havia 2.808 casos confirmats per PCR al Camp de Tarragona, i avui s'han registrat 2.832 casos, de manera que aquesta xifra suposa un creixement de 24 positius respecte a l'anterior balanç. Si es tenen en compte totes les proves, actualment, el nombre acumulat de casos des de l'inici de la pandèmia és de 3.242. En aquesta regió sanitària han mort 396 persones, tenint en compte que no s'ha notificat cap defunció per Covid-19 en les darreres hores. Segons les últimes dades, la Rt continua pujant i ara és d'1,66. La taxa de confirmats per PCR se situa en 48,77 per cada 100.000 habitants. Ara hi ha 32 pacients ingressats, dels quals 6 són a l'UCI.

A Reus, on en els darrers dies s'ha registrat un augment de casos, el risc de rebrot s'ha disparat a 324,23, després que el 10 d'agost entrés a la zona vermella. La Rt és molt alta, de 2,29, i la taxa de confirmats per PCR, de 103,35. En aquesta ciutat, des de l'inici de la pandèmia s'han confirmat 502 casos per PCR, 564 amb totes les proves. En l'última setmana (dades del 8 al 14 d'agost), s'han confirmat per PCR 114 casos, mentre que en l'anterior (de l'1 al 7 d'agost), 40. 49 persones han mort a la ciutat en aquests mesos.

Comenta aquest article