Informació general

Concentració

La crida Anem per Feina celebra la cinquena concentració d'aquest estiu al Port

Unes 75 persones es van aplegar a la concentració d'ahir al vespre que a part de les reivindicacions habituals també va tenir un record per les víctimes de l'atemptats gihadistes de fa tres anys

Per Lluís Rovira i Barenys

Detall de la concentració d'ahir al Port, convocada per la crida "Anem per Feina"
Detall de la concentració d'ahir al Port, convocada per la crida "Anem per Feina" | Lluís Rovira i Barenys

Unes 75 persones es van aplegar al Port, ahir al vespre, en el que ha estat la cinquena convocatòria feta aquest estiu per la Crida Anem per Feina. "Aquestes concentracions s'han fet per reivindicar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, per protestar contra la repressió i per reclamar la República i la Independència. Les convocatòries s'han fet cada quinze dies durant els mesos de juliol i agost i una primera que es va celebrar el 21 de juny. Si no hi ha cap novetat, està previst que el diumenge 30 d'agost se celebri la darrera trobada al Port, convocada per aquesta plataforma. Cal dir que a la trobada d'ahir hi va participar un grup dels Avis i Àvies procedents de Reus.

Record de les víctimes del 18-O

En la convocatòria d'ahir, a més, s'hi va sumar el record de les víctimes dels atemptats del 17 i 18 d'agost de 2017, a Barcelona i Cambrils, respectivament. Per una banda, algunes dels participants a la trobada d'ahir van lluir crespons negres a les banderes i una part exhibien uns cartells on hi posava "17A-18A. Exigim responsabilitats, exigim saber la veritat, exigim explicacions. Qui hi ha darrera dels atemptats?". Aquests missatges es van sumar a les reivindicacions habituals.

Però, primer que tot i seguint el model establert des del primer dia, la concentració va ser silenciosa durant vint minuts. Els participants lluïen cartells reclamant la llibertat dels presos polítics així com estelades i, alguns, els cartells sobre els atemptats de fa tres anys. Després dels vint minuts es van cridar les consignes habituals reclamant llibertat i amnistia, la independència i fent crits contra la justícia espanyola. Es va cantar l'Estaca i es va cloure l'acte amb el cant dels Segadors i crits d'Independència.

Cal dir que en la concentració d'ahir no es va produir cap incident ni es va sentir cap crit en contra. Com a molt, algú que remugava en veu baixa com a símptoma de desaprovació. Per contra, hi va haver gent que s'hi va afegir i d'altres que van aplaudir l'acte un cop es va acabar.

Comenta aquest article