Societat

Concurs

Denver, el restaurant guanyador d'un intens Joc de Cartes amb la gastronomia cambrilenca com a protagonista

El restaurant Denver va guanyar mentre que el restaurant Botella va quedar en segon lloc i el restaurant Macarrilla, tercer en un programa que va tenir moments promocionals molt bons i certa controvèrsia entre dos dels participants

Per Lluís Rovira i Barenys, Maria Vidal

Els sis participants al Joc de Cartes d'ahir amb el conductor del programa, Marc Ribas
Els sis participants al Joc de Cartes d'ahir amb el conductor del programa, Marc Ribas | Cedida

El restaurant Denver va ser el guanyador del programa Joc de Cartes que TV3 va emetre ahir a la nit i que volia trobar "el millor restaurant de cuina tradicional de Cambrils". El restaurant Denver va guanyar mentre que el restaurant Botella va quedar en segon lloc i el restaurant Macarrilla, tercer. Les puntuacions dels restauradors ja havien donat com a guanyador el restaurant Denver i la puntuació del conductor del programa, Marc Ribas, va mantenir el primer lloc i va fer que el restaurant Botella passés al segon lloc i el restaurant Macarrilla quedés tercer. Llorenç i Arnau Blasco, del restaurant Denver, invertiran els 3.000 euros del premi per comprar un abatedor, que és un aparell frigorífic que permet abaixar la temperatura dels aliments de manera molt ràpida, segons ha explicat Llorenç Blasco a revistacambrils.cat.

Promoció de Cambrils en ple agost

El programa es va iniciar amb les imatges enregistrades a diferents indrets de Cambrils, tant a la vila com a la platja. El muntatge va ser molt vistós i en algun moment es va acompanyar de la música de la sèrie Dallas, per lligar la temàtica familiar dels restaurants als de la reconeguda sèrie de la família petroliera. El programa, no oblidem que és un concurs, va visitar els tres establiments participants on es van poder veure les instal·lacions i on es van servir els tres àpats que configuraven el gruix del programa. La trobada dels participants es va fer a la llotja de la Confraria de Pescadors i el veredicte final i lliurament del premi al guanyador es va fer al pati de la Cooperativa Agrícola.

El programa va tenir moments de tot i les xarxes socials se'n van fer força ressò de tot plegat. Hi va haver moments distesos però també hi va haver força tensió, sobretot entre els responsables dels restaurants Macarrilla i Denver. Per damunt de tot, però, els tres participants estan d'acord en què el programa d'ahir ha estat una bona promoció per a Cambrils, si més no per a la vila en general.

Llorenç Blasco (restaurant Denver): "Tenim molt clar que fem un treball molt bo i que donem un gènere de molta qualitat"

Llorenç Blasco, del restaurant Denver, valora molt positivament el seu pas pel programa Joc de Cartes. Blasco ha explicat a revistacambrils.cat que "d'entrada et fan firmar un contracte de confidencialitat i també un contracte en el que permets que et posin un micro tot el dia i que puguin utilitzar el que dius com vulguin". Pel que fa al resultat del concurs, com a guanyador del programa, Blasco explica que "tenim molt clar que fem un treball molt bo i que donem un gènere de molta qualitat".

Pel que fa al muntatge del programa, Blasco explica que "busquen el conflicte. Per molt que intentis suavitzar, al final has de puntuar". Llorenç Blasco considera que el programa suposarà una bona promoció per a la gastronomia cambrilenca, "aquest mateix matí ja hi havia gent mirant la carta fora del restaurant i ja em demanaven reserva. Ara estem a l'agost i els restaurants, a Cambrils, és normal que estiguin plens. El que s'ha de mirar és de tenir gent també quan no és l'estiu ni és cap de setmana".

Llorenç Blasco explica que l'experiència amb el Marc Ribas, el presentador del programa, ha estat molt positiva, "hi ha un contacte molt directe i si li preguntes qualsevol cosa et respon de seguida". I pel que fa al resultat del programa, Blasco considera que no hi ha hagut ni guanyadors ni perdedors. El Xavi, del restaurant Macarrilla, no va reaccionar bé perquè ell es veia el guanyador".

Xavi Martí (restaurant Macarrilla): "A mi em va tocar el paper de "xulet repel·lent", aquell que tots esperen que perdi"

Xavi Martí, del restaurant Macarrilla, va quedar en el tercer lloc i ha confessat a revistacambrils.cat que no li va agradar el programa i que està decebut amb TV3, "la meva sensació és que buscaven tres perfils per fer el programa, que és un show televisiu. A mi em va tocar el paper de "xulet repel·lent", aquell que tots esperen que perdi. Busquen audiència per sobre de tot ja que és un reality de televisió i en aquest cas van anar per mi. El meu error va ser pensar que era un programa més de cuina que no pas un show".

Martí explica que van estar gravant 36 hores a banda dels càstings i que després fan servir els talls com volen i posa un exemple, "jo vaig dir que costava molt trobar un restaurant millor que el meu però aquesta frase estava fora del context en què la vaig dir. Et fan dir coses i les fan servir com volen". Xavi Martí també explica que en un principi, quan es van posar en contacte amb ell, li van dir que el programa es faria amb restaurants de la Costa Daurada i ell va posar com a condició que no n'hi hagués cap més de Cambrils. A darrera hora va ser quan li van dir que el programa es faria íntegrament a Cambrils. Martí explica que no n'està satisfet del resultat final del programa, "ara mateix, la imatge que s'ha donat de mi com a prepotent no em compensa encara que pugui venir un tant per cent més de gent atreta pel concurs televisiu".

Maria Rovira (restaurant Botella): "Que hagin triat el nostre restaurant per sortir a la tele i que la meva mare ho hagi vist i n'estigui orgullosa, per mi ja és un triomf"

La propietària del restaurant Botella, Maria Rovira, que finalment va quedar en segona posició, ha explicat que ahir a la nit no va poder veure el programa sencer perquè es va emetre a l’hora punta de feina al restaurant. Tot i això, Rovira ha assegurat que valora molt positivament la seva participació en el concurs. “Ha estat genial conèixer al Marc Ribas i a tot el seu equip, ens van tractar molt bé”, exposa. Tanmateix, la propietària del Botella també confessa que hi va haver moments durs on “ho vam passar malament, perquè ens faltava el cuiner, hi havia nervis…”. 

D’altra banda, la restauradora coincideix amb els seus competidors amb el fet que “és televisió i punxen perquè diguis segons quines coses”. A més, destaca que alguns talls que es van emetre “estaven fora de context” i afegeix que “és un programa de cuina que no té res a veure amb la vida personal dels participants, i m’ha sabut greu que algunes coses que han sortit es puguin entendre malament, tot i que després ja ho vam parlar entre nosaltres”. 

Quant a l’impacte mediàtic que Joc de Cartes pot tenir sobre el seu restaurant, Maria Rovira indica que, abans que s’emetés el programa, quan ja es coneixien els restaurants que concursarien, “ja venia molta més gent al restaurant, perquè volien tastar-lo i m’han fet molts comentaris positius”. Pel que fa a l’emissió d’ahir a la nit, la propietària del Botella afirma que està molt contenta. “No vaig parar de rebre missatges i trucades de gent coneguda, i crec que vam arribar molt al públic perquè vam ensenyar el que som”, declara. En definitiva, es mostra satisfeta amb la imatge que van donar a conèixer perquè opina que tant ella com la seva filla, Judith Alonso, “vam ser honestes, sinceres i vam demostrar que som persones senzilles que no venim d’escola, sinó que tot ho hem aconseguit a base de treball, sacrifici i tradició”. 

En referència al resultat final, Maria Rovira manifesta que ella ja sabia que no guanyaria, "però tampoc ho buscava". "Que hagin triat el nostre restaurant, hàgim sortit per la tele i que la meva mare ho hagi vist i n'estigui orgullosa, perquè ella va ser qui va aixecar el restaurant, per mi ja és un triomf", afegeix. De nou, la restauradora es reitera amb el comentari que va dir al programa: "ells són dos Ferraris i jo sóc un 600, però crec que ens hem d'ajudar els uns als altres perquè al cap i a la fi tots estem al mateix barco".

 

Comenta aquest article