Cultura

Escultura

L'Ajuntament restaura el conjunt escultòric dels Pagesos Veremant

Per Redacció

Aspecte dels treballs de restauració al conjunt escultòric
Aspecte dels treballs de restauració al conjunt escultòric | Cedida

El Departament de Cultura de l'Ajuntament ha restaurat aquesta setmana el monument dels Pagesos Veremant ubicat davant de l'antic celler de la Cooperativa, on els carros i, més tard, els tractors, descarregaven el raïm. El conjunt escultòric, obra de l'artista cambrilenca Maria Dolors Ortuño titulat La Pagesia, es va inaugurar el 7 de setembre del 2002 en el marc dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Els treballs han anat a càrrec de la foneria Ginfer de Reus, la mateixa que ja va realitzar l'escultura fa 18 anys, seguint les indicacions de la pròpia artista. L'actuació ha consistit en el manteniment i la recuperació de la pàtina de les escultures, que estan instal·lades a l'aire lliure i s'havien desgastat amb el pas del temps i les inclemències climàtiques, i la restauració de les peces del cep, que havien sofert actes vandàlics.

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que el manteniment del patrimoni és una de les tasques que corresponen al departament i ha destacat la importància de l'art al carrer per apropar-lo a tots els públics. L'escultura representa un pagès i una pagesa veremant. La dona està acotxada veremant un cep i l'home porta la càrrega de raïm a les espatlles. L'obra es va concebre com un homenatge a l'agricultura.

Comenta aquest article